eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A későbbi aranyérmes amerikai Shaun White a phjongcshangi téli olimpián, a hódeszka férfi félcső döntőjében a phjongcshangi Bogvang Phoenix Havas Parkban 2018. február 14-én.
Nyitókép: TI/EPA/Szergej Ilnyickij

Lesznek "igazi öreg" amerikaiak is az olimpián

Az Egyesült Államok csapathirdetése után világossá vált, hogy négyen már az ötödik téli olimpiájukra mennek.

Az Amerikai Egyesült Államok olimpiai és paralimpiai bizottsága (USOPC) kihirdette csapatát a jövő pénteken rajtoló pekingi olimpiára, a 223 sportoló közül négy az ötödik ötkarikás szereplésére készül.

Ez a második legnagyobb amerikai küldöttség téli olimpián a phjongcshangi után.

A 223 főből 131 először szerepel a játékokon, a további 92 sportoló viszont már személyes tapasztalattal is rendelkezik, 39-nek érme is van.

A hódeszkás Shaun White és Lindsey Jacobellis, valamint a szkeletonos Katie Uhlaender, továbbá a curlinges John Shuster ötödik olimpiájára utazik. Nyolc másik sportoló a negyedik olimpiáján vesz részt, köztük a kanadaiként kétszeres aranyérmes bobos Kaillie Humphries, aki a másfél hónappal ezelőtt kapott amerikai állampolgárságot.

Az amerikai csapatban 12 olimpiai bajnok szerepel,

White már háromszor állt a dobogó legfelső fokán, míg a szupersztár Mikaela Shiffrin kétszeres olimpiai aranyérmesként érkezik Pekingbe. Utóbbi újabb sikerrel a legeredményesebb amerikai alpesi síző lehet, lehagyva Ted Ligetyt és Andrea Mead-Lawrence-t.

Az amerikai csapatban 114 férfi és 108 női sportoló szerepel, a műkorcsolyázó Timothy LeDuc pedig bináris személyként határozta meg nemi identitását.

A sportolói küldöttség legfiatalabbja a 2005. augusztus 8-án született műkorcsolyázó, Alysa Liu lesz, a legidősebb pedig a hódeszkás Nick Baumgartner, aki december 17-én ünnepelte a 40. születésnapját, és a negyedik téli olimpiáján vesz részt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×