eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk
Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur vezetőedzője ünnepel, miután csapata a rendes játékidő hosszabbításában lőtt góllal 3-2-re legyőzte az Ajax Amsterdamot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén az amszterdami Johan Cruyff Arenában 2019. május 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Zidane nem lesz a Manchester United menedzsere, mégis kulcsszereplő lehet

Teljes a bizonytalanság a Manchester Unitednél a vasárnap menesztett Ole Gunnar Solskjaer utódával kapcsolatban. Michael Carrick átvette a csapatot, de kérdéses, meddig marad a poszton. A Mirror szerint egy világklasszis edzőt akar a klub – de nem lesz könnyű ilyet szerződtetni.

Az már korábban is kiszivárgott, hogy Zinédine Zidane-t szeretné megnyerni a tulajdonos Glazer család, de az egyéb titulusai mellett játékosként és vezetőedzőként is BL-győztes francia nem érdeklődik a munka iránt. Állítólag azért sem, mert a felesége nem szívesen költözne Manchesterbe, de azért sem, mert szívesebben lenne belátható időn belül a francia válogatott vagy a PSG szakvezetője, még hogyha nyíltan – kollegialitásból, udvariasságból – erről nem is beszél.

Ám mégis lehet, hogy részese lesz a megoldásnak. A Manchester United a múlt nyárig, Mauricio Pochettino Párizsba szerződéséig többször is kinyilvánította, hogy a jövőben az argentin edzőt szívesen látná a menedzseri poszton. Egyelőre Pochettino a PSG alkalmazottja, de ha a nemzetközi porondon nem lesz tavasszal sikeres, életszerű megoldás lenne őt átengedni a Unitednek, s megnyerni a helyére Zidane-t. Pochettino nem elégedett párizsi helyzetével, s ebbe beleértendő az is, hogy szívesebben töltene be egy olyan állást, amelyben a teljes felelősség (és döntési szabadság) az övé, a PSG-nél Leonardóval, a brazil sportigazgatóval kell megvívnia bizonyos kérdésekben.

Két név vetődött még fel, az egyik Brendan Rodgersé, aki most a Leicester Cityt irányítja, valamint Erik ten Haagé, aki az Ajax élén áll. Rodgers a múlt héten tiszteletlenségnek minősítette, hogy akkor hozza hírbe őt a sajtó a Manchester Uniteddel, amikor még van menedzsere a klubnak, de most más a helyzet. Ugyanakkor továbbra is tény, hogy szerződésben van a Leicesternél.

Amennyiben a Manchester United ragaszkodik a rövid távú megoldáshoz, elsősorban két jelölt jöhet szóba. Az egyik a francia világbajnok Laurent Blanc, a klub korábbi játékosa, aki öt éve nem dolgozott Európában, mostanság Katarban az el-Rajjan edzője. A másik jelölt, esetében talán önjelölt Steve Bruce, aki Sir Alex első tíz manchesteri évének egyik legfontosabb védője volt, s aki nemrégiben vált szabaddá, miután gyenge eredményei miatt menesztették a Newcastle Unitedtől.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×