eur:
392.2
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Székely Dávid, az M4 Sport vezetőszerkesztője (k) beszél, mellette Erdős Eszter, a szinkronúszás sportági szakértője (b) és Madaras Norbert olimpiai és világbajnok vízilabdázó (j), a közvetítések kommentártorai a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtótájékoztatóján a július 14-én kezdődő vizes vb fő helyszínén, a Duna Arénában 2017. június 8-án. Az esemény rangjának megfelelően olimpiai és világbajnok szakértőkkel megerősített közvetítői stábbal készül az MTVA a budapesti vizes világbajnokságra.
Nyitókép: MTI/Zih Zsolt

Madaras Norbert: az izgalomnak el kell múlnia

Az FTC vízilabda-szakosztályának elnöke az InfoRádióban emlékeztetett, hogy Bresciában egy sikeres Fradi is kikapott már, de nem kell félni, hosszú az idény.

A Ferencváros kedd este az olasz Brescia vendégeként kezdi meg a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportszakaszát.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert, a klub szakosztályelnöke az InfoRádiónak arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben a szezonban még nem játszottak hasonló szintű rivális ellen.

"Megújultunk a fél csapatunk kicserélődött, ettől függetlenül nyilván azért vágunk neki az idei évnek is, hogy minél jobban szerepeljünk. Persze a fél csapatunk még nem vagy alig játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést, úgyhogy egy

kicsit most még a sötétben tapogatózunk, főként úgy, hogy idegenbeli meccsekkel kezdünk olyan csapatok ellen, amelyek komplettek és együtt vannak évek óta"

- fejtegette Madaras Norbert. Hozzátette: "este vagy holnap reggel okosabb leszek".

Hogy a helyzet mennyire biztató a Brescia-meccs előtt, a rutintalanság mellett betegség és sérülések is sújtják az együttest, és az idény eddigi ellenfelei valóban semmilyen támpontot nem adnak a BL-szezon előtt; az eddig sikeresen megvalósított dolgokat Madaras Norbert megítélése szerint sokkal nehezebb megcsinálni erős csapatok ellen.

A sztárjátékosok azért jó állapotban vannak, de mivel kevesebben vannak, mint eddig, nagyobb teher lesz rajtuk.

"A BL-bronzérmes ellen kezdünk, amely ellen idegenben két évvel ezelőtt is kikaptunk. De ez most így alakult,

biztos izgulnak a fiataljaink, de ez el fog múlni, ahogy zajlik a mérkőzés"

- tette hozzá.

A Ferencváros BL-csoportjából a nyolc csapat közül négy jut tovább, de Madaras Norbert szerint ezekre a helyekre hat csapat "jelentkezett be".

"Még júniusban is van két csoportmeccs, hosszú év lesz. És azok a csapatok, amelyek most sokat változtak, a tavasz könnyebb lesz már" - adott hangot bizakodásának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×