eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: balatonbike365.hu

Kerékpáros központ épül a Balaton partján

Tavasszal nyit Balatonfüreden az új létesítmény, ahol a kerékpározással kapcsolatos minden szolgáltatás elérhető lesz.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) és Balatonfüred Város Önkormányzata a BalatonBike365 program keretében 15 évre szóló, kölcsönös előnyöket biztosító szerződésben állapodott meg arról, hogy az MKSZ az erre a célra pályázaton elnyert EU-támogatásból az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott területen kerékpáros központot épít fel és üzemeltet – írja a hirbalaton.hu.

A balatonfüredi BalatonBike365 Port a Balatoni Bringakörön épül, ahonnan 20-30 km-re a Balaton-felvidékre indulnak a program keretében kitáblázott kerékpározható utak. A Kisfaludy stranddal szemben lévő telken a munkálatok 2021 szeptemberében elkezdődtek, s várhatóan 2022 tavaszán fejeződnek be, amikor 100 négyzetméteres modern épületet vehetnek birtokba a bringás turisták, akik itt bérelhetnek klasszikus és elektromos kerékpárokat, a sajátjaikat szervizelhetik, feltölthetik, kisebb kiegészítőket vásárolhatnak, információkat kaphatnak túráikhoz, s megpihenhetnek a bringás kávézóban.

A balatonfüredi központhoz hasonló Balatonföldváron és Keszthelyen is épül 2022 folyamán. A központok, a kitáblázott és pihenőhelyekkel ellátott utak, az azokhoz kapcsolódó túraajánlatok, valamint a www.balatonbike365.hu oldal és a bb365 mobilapplikáció a bringások kényelmét szolgálják, hogy a szabadidő minél aktívabb és nagyobb élmény lehessen.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×