eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66119.15
2024. április 24. szerda György
Sallai Roland büntetőből gólt szerez a labdarúgó világbajnoki selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A nagyok ellen megy nekünk – bravúrpont a Wembleyben

A magyar válogatott – sok tekintetben Eb-formáját mutatva – 1-1-es döntetlent játszott az angolokkal világbajnoki selejtezőn a Wembleyben.

Matt Upson, a korábbi angol válogatott védő azt nyilatkozta a BBC-nek: „A magyarok borzalmas sorozatban vannak, de nincs rossz csapatuk.” Jó lenne igazolni, hogy nem tévedett a mondat második felével, még ha tudjuk is, hogy tartalékosan kényszerül felállni Marco Rossi válogatottja.

A Gulácsi – Kecskés, Lang, Szalai Attila – Nego, Nagy Ádám, Schäfer, Szoboszlai, Nagy Zsolt – Sallai, Schön tizenegy mindennek mondható, csak összeszokottnak nem.

Az angolok azt is emlegetik, hogy a Wembley nagyon fontos helyszín a számukra, 2012 óta 21 hazai selejtezőt nyertek meg, pontveszteség nélkül. A gólkülönbségük 73-7.

Körülbelül hetvenezren vannak a Wembleyben, körülbelül félezer köztük a magyar. Gyászszünettel kezdődik a mérkőzés két 1966-os angol világbajnok, Jimmy Greaves és Roger Hunt emlékére, mindketten szeptember második felében hunytak el. A háromoroszlánosok gyászkarszalagot viselnek.

Nem ckezdtek rosszul a tiszta pirosban játszó magyarok, az első öt percben közel azonos volt a labdabirtoklás.

A következő öt percben 77-23-ra változott az arány. Ebben az öt percfben alig tudtunk átmenni a felező vonalon.

A 14. percben Szoboszlai beadása után Sallai a kapu fölé lőtt.

A 22. percben Shaw fejbe rúgta egy ártatlan helyzetnek Loic Negót. Tizenegyeshez jutott a magyar csapat. Szoboszlai és Sallai tanakodott, ki rúgja, a freiburgi magyar vállalta. Tökéletesen berúgta, 0-1.

A BBC tudósítása már kétszer foglalkozott a magyar szurkolókkal, először azért, mert a mérkőzés előtti térdelésnél fütyültek, majd összetűztek a rendőrökkel és a rendezőkkel.. Másodszor a gól után, füstdomba miatt. A BBC szerint a FIFA ezért újra büntetni fog.

A 38. percben kiegyenlítettek az angolok, Foden szabadrúgása után középen Nagy Ádámról továbbpattant a labda a tömegben, majd Stones a kapuba tudta segíteni. Ez volt az első gól, amelyet a vb-selejtezők során az első félidőben kapott a magyar csapat, 1-1.

A félidő utolsó jelenetében Sterling kilökte (egy kicsit) Nagy Zsoltot a labda alól, ezért Gulácsi nagy bravúrja kellett, hogy elkerüljük a gólt.

Egyik csapat sem cserélt a második félidő kezdetekor.

Tíz perc eltelt a második félidőből, bátran játszik a magyar csapat. Az angolok uralják a játékot, de nekünk is volt egy-két ellencsapásunk. Schäfer lőhetett volna, de csinált még egy cselt.

Grealish lement (ezt nem bántuk), Saka váltotta.

Utána Sallai nem tudta pontosan passzolni a labdát Schönhöz, gólhelyzet lett volna.

Holender Filip érkezett a magyar csaatba, Schön Szabolcs helyére.

Lang hibája után kontráztak az angolok, Sterling elöl Gulácsi szépen védett.

A 73. percben Harry Kane elég pattant a labda, de nem találta el a kaput.

Harry Kane és Raheem Sterling befejezte a mérkőzést, Tammy Abraham és Jordan Henderson került pályára.

További mezőnyjáték után két sokatv dolgozó emberünk, Sallai Roland és Scháfer András helyére Hahn János és Vécsei Bálint állt.

Három perce áll a játék, megsérült John Stones keze a magyar tizenhatoson belül.

Nagy Zsolt szerelt, Holender a tizenhatoson belülről lőtt, de nem találta el a felső sarkot.

A 92. percben kettős magyar csere Szoboszlai és Nego helyett Nikolics és Bolla állt be. A megsérült Tamy Abrahamet Watkins váltotta.

Vége, a magyar válogatott, miközben ősszel eddig méltatlan eredményeket ért el, 2021-ben idegenben döntetlent játszott az angol és a német válogatottal, otthon pedig a franciákkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×