eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma
A hajdunánási MotoGp látványterve
Nyitókép: Forrás: totalbike.hu

Új miniszterhez került a hajdúnánási MotoGP-pálya felügyelete

A 65 milliárd forintos fejlesztést eddig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter felügyelte, most Mager Andreához kerül.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány úgy döntött, hogy a Hajdúnánáson épülő MotoGP versenypálya előkészítését és megvalósítását az eddig megbízott Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. helyett a Beruházási Ügynökségre bízza, míg a fejlesztés előkészítésének és megvalósításának kormányzati felelőseként a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert jelöli ki.

Eddig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hatáskörébe tartozott a beruházás, sőt kormánybiztosként irányította a projektet, amely most Mager Andrea vezetése alá kerül át. A két miniszternek kell gondoskodnia a feladatok átadásáról és átvételéről a két társaság között. Augusztus végéig a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft.-nek el kell számolnia a felhasznált forrásokkal, és a két tárcavezetőnek javaslatot kell tennie arra, hogy a Beruházási Ügynökség milyen ütemezéssel és milyen forrásokból valósítsa meg a projektet.

Palkovics Lászlónak szeptember végéig kell előterjesztést készítenie a versenypálya üzemeltetéséről, illetve ennek a várható költségeiről.

A pályaépítés becsült költsége 65 milliárd forint lehet, és elvileg 2023-tól tíz éven át biztosan ott rendezik a legrangosabb gyorsasági motoros versenysorozat egyik futamát, az erről szóló megállapodást már idén márciusban aláírták a jogtulajdonos Dorna céggel. A hajdúnánási ring első terveit is elfogadták már, a kivitelezést gyorsíthatja, hogy kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a kormány a projektet.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×