INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

motogp

hajdúnánás

mager andrea

palkovics lászló

kormányhatározat

A hajdunánási MotoGp látványterve

Új miniszterhez került a hajdúnánási MotoGP-pálya felügyelete

Infostart

A 65 milliárd forintos fejlesztést eddig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter felügyelte, most Mager Andreához kerül.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány úgy döntött, hogy a Hajdúnánáson épülő MotoGP versenypálya előkészítését és megvalósítását az eddig megbízott Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. helyett a Beruházási Ügynökségre bízza, míg a fejlesztés előkészítésének és megvalósításának kormányzati felelőseként a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert jelöli ki.

Eddig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hatáskörébe tartozott a beruházás, sőt kormánybiztosként irányította a projektet, amely most Mager Andrea vezetése alá kerül át. A két miniszternek kell gondoskodnia a feladatok átadásáról és átvételéről a két társaság között. Augusztus végéig a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft.-nek el kell számolnia a felhasznált forrásokkal, és a két tárcavezetőnek javaslatot kell tennie arra, hogy a Beruházási Ügynökség milyen ütemezéssel és milyen forrásokból valósítsa meg a projektet.

Palkovics Lászlónak szeptember végéig kell előterjesztést készítenie a versenypálya üzemeltetéséről, illetve ennek a várható költségeiről.

A pályaépítés becsült költsége 65 milliárd forint lehet, és elvileg 2023-tól tíz éven át biztosan ott rendezik a legrangosabb gyorsasági motoros versenysorozat egyik futamát, az erről szóló megállapodást már idén márciusban aláírták a jogtulajdonos Dorna céggel. A hajdúnánási ring első terveit is elfogadták már, a kivitelezést gyorsíthatja, hogy kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a kormány a projektet.

Nyitókép: Forrás: totalbike.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018