eur:
394.92
usd:
363.4
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2021. július 18-án.
Nyitókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2021. július 18-án. MTI/AP/Jon Super

Jókora összegbe került Verstappen ütközése a Red Bullnak

Továbbra is Lewis Hamiltont hibáztatják az ütközésért, aki könnyen túltette magát a 10 másodperces büntetésen.

A Red Bullnak 1,8 millió dollárba (550 millió forintba) került Max Verstappen balesete a Forma-1-es Brit Nagydíjon múlt vasárnap.

Christian Horner csapatigazgató pénteken elmondta, minden következménnyel együtt ilyen összegre rúg a veszteségük. Változatlanul Lewis Hamiltont hibáztatja az ütközésért, aki könnyedén túltette magát a 10 másodperces büntetésen, megnyerte a futamot, és ezzel ismét szoros az összetett pontverseny kettőjük között. A holland Verstappen 185 pontos, Hamiltonnak 177 pontja van 10 futam után. A következő verseny egy hét múlva a Magyar Nagydíj lesz.

"Tekintettel az eset súlyosságára és az enyhe büntetésre, újra kielemzünk minden adatot, és jogunk van felülvizsgálatot kérni - mondta Horner. - Ezért továbbra is keressük a bizonyítékokat, és figyelembe vesszük a lehetőségeket."

Az összetettben vezető Verstappen az élről indulva az első körben agresszív küzdelmet folytatott a címvédő brit Hamiltonnal (Mercedes), majd egy nagy tempójú kanyarban összekoccantak. A holland autója nagy lendülettel sodródott le a pályáról, majd a gumifalba csapódott. Verstappen magától, de szédelegve szállt ki az autóból és ment a mentőig, de elkélt számára a támogatás. A pályáról - a 45 perces csúszással újraindított futam alatt - helikopterrel elővigyázatosságból kórházba szállították.

Verstappen még aznap közösségi oldalán adott tájékoztatást állapotáról. Elmondta, hogy a vizsgálatok során mindent rendben találtak, így este környékén kiengedték a kórházból.

A holland pilóta jelezte: örül, hogy balesete után jól érzi magát, csalódott viszont amiatt, hogy kiesett, és riválisát okolta az összeütközésért. A futamot megnyerő címvédőre kirótt tíz másodperces büntetés szerinte nem volt igazságos. Hozzátette: Hamilton győzelmi ünneplését tiszteletlennek és sportszerűtlennek tartja, hiszen ő a vele való ütközés következtében került kórházba.

A brit szerint azonban versenybaleset történt, és az ünneplés kapcsán azt mondta, hogy akkor még nem tudott arról, hogy Verstappent kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×