eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jánisz Funtulisz, az  FTC Telekom (b), és Ugo Crousillat, a CN Marseille játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC Telekom Budapest - CN Marseille mérkőzésen Belgrádban 2021. június 3-án.
Nyitókép: Jánisz Funtulisz, az FTC Telekom (b), és Ugo Crousillat, a CN Marseille játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. MTI/EPA/Andrej Cukic

Előrébb zár a BL-ben, mint az ob I-ben a Ferencváros

A Brescia elleni fordulatos elődöntőt 14–12-re nyerte a hazai bajnokságban ezúttal bronzérmet szerző FTC.

A címvédő Ferencváros bejutott a fináléba a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: Varga Zsolt együttese a sorozat Belgrádban zajló nyolcas döntőjének elődöntőjében 14–12-re legyőzte az olasz Bresciát. A zöld-fehérek a szombati fináléban a nyolcszoros győztes, szintén olasz Pro Reccóval találkoznak.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Belgrád, elődöntő

FTC-Telekom Waterpolo - AN Brescia (olasz) 14-12 (4-0, 4-6, 3-5, 3-1)

a magyar csapat gólszerzői: Varga Dénes, Vámos 4-4, Jansik Sz. 2, Sedlmayer, Funtulisz, Zalánki, Constantin-Bicari 1-1

Fantasztikus első negyedet játszott a Ferencváros, amely úgy húzott el 4-0-ra, hogy a kapuban Vogel Somának nem is kellett nagy védéseket bemutatnia. Az olaszok görcsösen, amatőr hibákkal játszottak, a zöld-fehérek pedig kíméletlenül kihasználták ezeket. A játékrész végén Jansik Szilárd sokkolta a riválist, miután egy labdaszerzést követően kilenc másodperc alatt felúszott a labdával, majd a dudaszó előtti utolsó pillanatban egy fantasztikus ejtéssel betalált.

A második negyedben a játékvezetők komoly "hátszelet" biztosítottak a Brescia felzárkózásához: futószalagon kapták az olaszok az emberelőnyöket, melynek köszönhetően egy gólra jött fel a gárda. A Ferencváros Varga Dénes zsenialitásának és Vogel bravúrjainak köszönhetően kettőt tudott megtartani előnyéből.

A harmadik negyed elején az olaszok kevesebb, mint három perc alatt egyenlítettek, de Zalánki Gergő bombája miatt újból hátrányba kerültek, majd a másik balkezes magyar klasszis, Vámos Márton is "beköszönt". A rivális végül három másodperccel a negyed vége előtt egyenlített.

A zárófelvonás elején Varga újabb csodálatos távoli találattal jelentkezett, majd hosszú percekig nem született gól, az olaszok kevesebb mint két perccel a vége előtt egyenlítettek újra fórból. Az utolsó 120 másodpercben belül mindkét gárda elrontott egy-egy előnyt, Nicolas Constantin-Bicari azonban akcióból betalált 21 másodperccel a vége előtt. Az olaszok kapusukat felúsztatva támadtak az egyenlítésért, de a blokkon elhalt a kísérlet, és még Vámostól is belefért egy üres kapus gól.

korábban: Pro Recco (olasz)-CN Barceloneta (spanyol) 12-10 (2-4, 4-3, 4-1, 2-2)

az 5. helyért: Waspo Hannover (német)-Olympiakosz (görög) 10-8 (2-1, 4-2, 3-3, 1-2)

Jug Dubrovnik (horvát)-CN Marseille (francia) 16-13 (1-1, 6-4, 5-5, 4-3)

A szombati program

a 7. helyért: Olympiakosz-CN Marseille 13.00

az 5. helyért: Waspo Hannover-Jug Dubrovnik 15.30

a 3. helyért: CN Barceloneta-Brescia 18.00

döntő: FTC-Telekom Waterpolo-Pro Recco 20.30

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×