eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője cserejátékosként pályára küldi Sami Khedirát csapatának a Bayern München ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. február 5-i mérkőzésén a berlini Olimpiai Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/AP pool/Michael Sohn

Dárdai Pál még nem tudja, hogy szabadsága után melyik Hertha-csapathoz tér vissza

Annyi bizonyos, hogy most három hétig magára zárja a balatoni nyaralójuk ajtaját. Vagy hatig, ha nem a nagycsapatnál, hanem az U16-osnál folytatná.

Dárdai Pál szabadságra ment, és három vagy hat hét múlva tér vissza a Hertha BSC labdarúgóklubhoz, attól függően, hogy továbbra is a felnőtt csapat vezetőedzőjeként, vagy pedig az U16-os együttes trénereként számítanak rá.

A Bundesliga szombati, utolsó fordulóját követően Dárdai úgy nyilatkozott, a tervek szerint három hétre magára zárja a balatoni nyaralójuk ajtaját, de lehetséges, hogy végül hat hétig lesz szabadságon.

"Csak egyet tudok mondani:

nincs veszélyben a munkám a Herthánál, hacsak át nem sétálok az Union mezében a Ku'dammon"

– mondta az edző, aki a helyi rivális 1. FC Union Berlin csapatára, illetve a főváros egyik leghíresebb sugárútjára, a Kurfürstendammra utalt.

Hozzátette, a vezetőségnek kell meghoznia a döntést arról, milyen szerepkörben számítanak rá nyártól.

Dárdai játékosként 1996 és 2010 között erősítette a Herthát, amelyet először 2015 februárjától és 2019 májusáig irányított vezetőedzőként. Arra az időszakra utalva megjegyezte, előbb majdnem kiestek, de aztán a hatodik, majd a hetedik helyet szerezték meg a Bundesligában, alacsony költségvetéssel.

"Ezt senki nem becsülte meg.

Most kiadtak egy csomó pénzt, de ez túlságosan nagy változás volt. Lépésről lépésre kell haladni, nem lehet egyszerre húsz új játékost hozni" – magyarázta a 45 éves tréner, aki szerint legfeljebb négy vagy öt futballistát lenne szabad igazolni idén.

Dárdai januárban vette át ismét a fővárosi együttest, amely az irányításával megint bennmaradt az élvonalban, amit "félig-meddig csodának" minősített.

A klub tavaly új ambíciókkal és új befektetői háttérrel rajtolt, április közepén pedig bejelentették, hogy júniustól Fredi Bobic lesz az új ügyvezető igazgató, ezzel bizonytalanná vált Dárdai Pál, illetve Arne Friedrich sportigazgató további megbízatása.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×