eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma
Rasovszky Kristóf és Olasz Anna a célban a 38. Lidl Balaton-átúszáson Balatonbogláron 2020. augusztus 1-jén. A 23 éves világbajnok úszó a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot új csúccsal, kereken 57 perc alatt teljesítette, Olasz Anna, a legjobb eredményt elért női versenyző 1:01.37 órás eredménnyel ért célba.
Nyitókép: Rasovszky Kristóf és Olasz Anna a célban a 38. Balaton-átúszáson Balatonbogláron 2020. augusztus 1-jén. MTI/Vasvári Tamás

Olasz Anna a pár centivel elvesztett Eb-arany után is boldog

Életében most járt a legközelebb ahhoz, hogy örömében sírjon – nyilatkozta az InfoRádiónak az úszónő.

Olasz Anna ezüstérmet nyert a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében a budapesti vizes-Eb-n. A Lupa-tavon rendezett viadalon a 27 éves magyar versenyző elképesztően szoros hajrában maradt alul az olimpiai bajnok és címvédő, 5 kilométeren is győztes holland Sharon van Rouwendaallal szemben, megszerezve ezzel az Eb első magyar érmét.

"Nem voltak örömkönnyek, ezeket a dolgokat úgy szoktam megélni, hogy mosolygok, boldog vagyok. De azért közel voltam ahhoz, hogy örömömben sírjak" – értékelte olimpiai versenyszámban szerzett Eb-ezüstjét Olasz Anna.

Érmet akart szerezni a versenyen, de azért ennek az utóbbi idők történései, eredményei alapján nem volt feltétlenül realitása, "valamennyire meglepetés volt", mondta.

A különbségről szólva elmondta:

"Meg szoktak lepődni az emberek, hogy 10 kilométer után milyen pici különbség tud kialakulni, de én úgy gondolom, hogy ez is a sportnak a szépsége, mi tudjuk, hogy így van.

Úgy is felfoghatnám, hogy milyen picin múlott az aranyérem, de inkább örülök ennek az ezüstéremnek, és annak, hogy az olimpiai bajnokot ennyire megszorongattam"

– ecsetelte.

Az eredmény önbizalom-növelő is lehet a portugáliai ötkarikás kvalifikáció előtt.

"A legjobbkor jött ez az eredmény, nyilván sajnálom, hogy nem volt a helyszínen közönség, de nagyon jól tudom, mennyien nézték a tévén a versenyt, fejben odagondoltam a nézőket."

Olasz Anna mindig csak a következő lépcsőre fókuszál, így ezüstérme után a váltóverseny járt csak a fejében, ahol a legjobb négy közé várja a magyar váltót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×