eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma
Az ezüstérmes Olasz Anna a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenye után a vizes Európa-bajnokságon a budakalászi Lupa-tavon 2021. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Megvan az első magyar érem a vizes-Eb-n

Olasz Anna ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

A Lupa-tavon rendezett viadalon a 27 éves magyar versenyző elképesztően szoros hajrában, éppen csak lemaradt az olimpiai bajnok és címvédő, szerdán 5 kilométeren is győztes holland Sharon van Rouwendaaltól, megszerezve ezzel az Eb első magyar érmét.

Olasz Annának eddig 25 kilométeren volt világ- és Európa-bajnoki ezüstje, most a szakág olimpiai számában is a dobogó második fokára állhat fel kontinensviadalon.

A sportoló a Magyar Úszó Szövetség összegzése szerint úgy nyilatkozott, hat évet várt erre a sikerre.

"Mindig tudtam, hogy mire vagyok képes, csak a versenyen soha nem jött ki a lépés, mert nem hittem magamban, és így sohasem tudtam úgy teljesíteni, ami méltó volt az edzésmunkámhoz. Nagyon örülök, hogy most végre sikerült bevállalnom mindent, amit kellett. Ettől még, ha 2017-ben nem itthon rendezik a vébét, alighanem abbahagyom az úszást – aztán viszont belekerültem egy olyan mókuskerékbe, hogy edzettem, de a versenyeken rendre jöttek a csalódások, de ezt nem akartam elfogadni, és mentem tovább. Aztán

a tavalyi évben valahogy sikerült megtisztulnom, megszabadulni a rossz gondolatoktól, azaz talán furcsán hangzik, de nekem szükségem volt erre a covidos időszakra.

Most volt egy taktika, amit végig akartam csinálni – igaz, az nem volt része, hogy az elején az élre állok, de a lényeg, hogy bírtam, hittem végig. Amikor láttam, hogy Sharonra rá tudok, tudunk menni, az óriási lökést adott. Azt nem állítom, hogy az utolsó ezer méter nem telt rémesen lassan – igaz, az utolsó ötvenen azt is éreztem, hogy akármilyen közel vagyok, Sharont nem nagyon lehet megfogni, ő a medencében is klasszis, én meg pláne nem a sebességemről vagyok híres, de most nem akarok ezen gondolkodni, csak örülni ennek az éremnek!"

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×