eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Valparola, 2017. május 25. A 100. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny mezőnye a verseny 18., Moena és Ortisei közötti 139 kilométeres hegyi befutóján a Pordoi emelkedőn, Valparola közelében 2017. május 25-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Történelmi magyar Giro-siker után: a szakaszdobogó lesz Valter Attila célja

Az embert próbáló körülmények között tekerő magyar Giro d'Italia-résztvevő édesapja az InfoRádióban elárulta, mi jár most 22 éves fia fejében.

Valter Attila fantasztikus versenyzéssel hatodikként ért célba kedden a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán, és ezzel az összetett ötödik helyére lépett előre, tulajdonosává válva a legjobb 25 éven aluli versenyzőnek járó fehér trikónak.

A 22 éves sportoló édesapja, Valter Tibor szerint Attila az összetett első 20 helyezettje közé szeretne bejutni, de a szakaszgyőzelem sem lehetetlen.

"Az eredménynek nagyon örülünk, de Attila azt mondta, piszok nehéz volt, csak az utolsó hegy esett jól neki, odáig végigszenvedte az egészet. Szerencsére egy nagyobb csoportban haladt, ami ugyanolyan tempót tudott, mint a mezőny, ez volt a titka annak, hogy hazaérhetett a szökés" - ecsetelte az InfoRádióban fia friss élményeit a büszke apa.

Ahogy a nyilvánosság, úgy Valterék is tisztában vannak azzal, hogy ez "csak részsiker", ettől függetlenül szenzációs eredmény.

A keddi szakasz 187 kilométeres volt, több heggyel, és hosszan szakadt az eső is, de ezt a nehézséget "mindenki megoldja" Valter Tibor szerint, aki szerint

"lesz még pár ilyen szakasz", 2000 méter fölött akár még havazás is várható Olaszországban.

Valter Attilának két célja volt a verseny előtt, ezek között választott: menjen-e az összetettben elérhető jó eredményre vagy szakaszsikereket próbáljon begyűjteni. Miután mindkettő egyelőre összejön, újabb feladvány van: melyiket mennyire szabad elengedni?

"Legyünk reálisak, aki a végén a fehér trikót fogja viselni, az nyeri a versenyt,

amiben bízom, hogy egy-két napig még megtarthatja"

- értékelt Valter Tibor.

Szerdán a sprintereké a főszerep, de aztán újra jöhetnek a hegyi menők. Valter Tibor szerint kiváló eredmény lenne, ha összetettben a legjobb 20 közé be tudna kerülni a végén Valter Attila, "de a huszadik helynél mindenképp előbbre való egy szakaszdobogó, már látjuk, hogy evés közben jön meg az étvágy".

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×