eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az összetett- és szakaszgyőztes Valter Attila, a CCC Team versenyzője célba ér a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny ötödik, 188 kilométeres Miskolc–Gyöngyös-Kékestető szakaszán Kékestetőn 2020. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Valter Attila bebizonyította, megérte őt elvinni Katalóniába

Valter Attila harmadik lett a Katalán kerékpáros körverseny vasárnapi zárószakaszán, előtte pedig múlt pénteken elcsípett egy 8. helyezést is. A 22 éves magyar bringás a majdnem 170 fős mezőny 131 célba ért sportolója közül összetettben a 38. lett francia csapatával, ami egy ilyen rangos viadalon megsüvegelendő teljesítmény.

A Katalán futam a kerékpárosok körében egy elég ismert, egyben igen félt verseny a nehézsége miatt, miután a terep igen dombos, amit a rendezők előszeretettel ki is használnak – fogalmazott az InfoRádiónak Valter Attila. Mint fogalmazott, bár nem úgy indult a verseny, ahogyan szerette volna, nagyon nagy öröm számára, hogy végül sikerült helytállnia, szépítenie, és egy olyan eredményt elérnie, amire nem is számított előzetesen, amely során rengeteg tapasztalattal, és nem utolsó sorban jó eredményekkel is gazdagodott, ami jót tett az önbizalmának is.

A kerékpáros az InfoRádió érdeklődésére megerősítette, az étkezéseket valóban úgy kell időzíteni, hogy azok a rajt előtt legalább 3 órával legyenek. Vagyis, miután a Katalán körverseny startjai jellemzően délelőtt 11 és 12 óra között voltak, így ő reggel 9 órakor kerített sort – jellemzően – zabkása, illetve omlett reggelijére, majd pár perccel később jöhetett egy is nagy adag tészta, vagy rizs. Hiszen a teljesítés szempontjából elengedhetetlen, hogy a szükséges kalóriaszámot bevigyék, amire napközben, a kerékpáron töltött időszakban nincs lehetőségük.

Magára a versenyre visszatérve megjegyezte, nem igazán tudja, hogy mivel sikerült átlendülnie a kezdeti kudarcokat követően a holtponton. Mint mondta, szeretett volna már az első szakasztól versenyben lenni a legjobb időkért, de ehelyett úgymond aludt a mezőnyben és nem volt résen. Így aztán szeretné azt gondolni, hogy nem meg kellett fordítani a hozzáállást, hanem csak el kellett múlnia a kezdeti balszerencsének. Úgy véli, talán az is segíthetett, hogy kicsit ideges volt, azon túlmenően, hogy bizonyítani szeretett volna magának és a csapatának is, hogy megérte őt elvinni a versenyre. De ebben abszolúte megértőek voltak, hiszen ez az első felnőtt éve. Annál is inkább, mert a katalán verseny megnyerése olyan versenyzők „kiváltsága”, akik képesek a Tour de France-t is elhódítani, amire neki és csapatának egyelőre még várnia kell. Emiatt elsősorban a szakaszeredményekért, és Valter Attila fejlődésének lehetettek hálásak.

A jövőt illetően a magyar kerékpárosra idén még vár egy alpesi kör, majd a nagy cél a Giro d’Italia, amelyen francia társát kell majd az összetett versenyben segítenie, amit óriási lehetőségnek tart Valter Attila. Illetve a nyáron várhatók az olimpiai játékok, ahová ugyancsak szeretne kijutni, és jól helytállni. A bringás bízik abban, hogy bárhol kap lehetőséget, tud majd szép eredményeket elérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×