eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A spanyol Rafael Nadal ünnepel, miután 6:0, 6:2, 7:5 arányban győzött a szerb Novak Djokovic ellen a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. október 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Julien De Rosa

Mindkét nemnél teniszező nyerte a sportolói Oscart

Két teniszező, a férfiaknál a spanyol Rafael Nadal, a nőknél pedig a japán Oszaka Naomi nyerte a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjat.

Oszaka először, Nadal 2011 után másodszor kapta meg a rangos elismerést az egyéni sportolók kategóriájában.

A Sevillában rendezett ünnepélyes díjátadón

az év csapatának járó díjat a Bayern München labdarúgóegyüttese kapta, amely mind az öt megnyerhető trófeát elhódította tavaly.

Az év áttörését Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapatának Super Bowl-győztes irányítója hajtotta végre. A tavalyi év visszatérése a kanadai hódeszkás Maxence Parrot nevéhez fűződik. Az életműdíj ezúttal Billie Jean King 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes amerikai teniszezőnek jutott.

Különdíjat kapott Mohamed Szalah, a Liverpool FC egyiptomi futballistája, aki hozzájárult egy iskola, egy kórház és egy mentőállomás felépítéséhez a szülővárosában, valamint a Kickformore elnevezésű, labdarúgással foglalkozó német szervezet, amely arra ösztönzi a résztvevőket, hogy pozitívan járuljanak hozzá a közösségeikhez. Az év sportpillanatának azt választották, amikor a Down-szindrómás amerikai Chris Nikic teljesített egy Ironman-versenyt.

Az év szószólója a hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton lett, aki sikereit és ismertségét felhasználva számos igazságtalanságra hívta fel a figyelmet világszerte, és segített a megoldások keresésében.

A kategóriák jelöltjeit februárban hozták nyilvánosságra, a győzteseket a sportakadémia több mint hatvan tagjának szavazatai alapján választották ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×