eur:
395.42
usd:
371.94
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a Spezia ellen az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban 2021. március 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi

Hamarosan rá sem lehet ismerni a Bajnokok Ligájára

Két héten belül megszülethet a megállapodás az új formáról Andrea Agnelli, az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) elnöke szerint.

A sportág európai szövetsége (UEFA) jelentős változásokat készít elő: 2024-től a jelenlegi 32 helyett 36 gárda szerepelne a kontinens legrangosabb klubsorozatában,

a négycsapatos csoportokat pedig egy nagy tabella váltaná fel, így a jelenlegi hat helyett legalább tíz találkozót játszhatna minden résztvevő.

Az első nyolc automatikusan a nyolcaddöntőbe jutna, a 9-24. helyezettekre pedig rájátszás várna a 16 közé kerülésért.

Noha a tervezet egyes elemeit számos kritika érte, Agnelli úgy véli, közel a megállapodás.

"Nagyon remélem, hogy mindez néhány héten belül megtörténik, ám vannak még részletek, amelyeken dolgozni kell. Ezek közül az egyik a fennmaradó négy hely kiosztásának kérdése" - fogalmazott Agnelli.

A tervezet alapján a bővítés nyomán az UEFA rangsorában előkelő helyet elfoglaló csapatok kaphatnák a plusz helyeket, ezáltal a topligáknak lehetőség nyílna, hogy négynél több együttest indíthassanak a BL-ben. Az ellen ugyanis, hogy kisebb bajnokságok nyertesei kapjanak indulási jogot, tiltakozás érkezett, Agnelli szerint pedig olyan megoldás fog születni, amelybe mindkét elképzelés belefér.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×