eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Märcz Tamás szövetségi kapitány, valamint Jansik Dávid (b) és Bedő Krisztián (j) a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján tornáján a negyeddöntőben játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen 2018. július 24-én. A magyar válogatott 8-5-re kikapott a címvédő és olimpia bajnok Szerbia csapatától.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Märcz Tamás már Debrecenben is Tokióra gondol

Péntekről vasárnapig Debrecenben játszik a Világliga európai döntőjében a férfi vízilabda-válogatott. Märcz Tamás szövetségi kapitány azonban már most is a tokiói olimpiát tartja szem előtt.

Január 3-án kezdték el a felkészülést, a szövetségi kapitány 20 fős keretet hirdetett a járvány miatt, mert minden posztra több jelöltet akart a koronavírustesztek miatt, de szerencsére mindenkinek negatív lett az eredménye.

Két alapember nem volt ott a bő keretben sem, Varga Dénes és Vámos Márton most pihenhet, míg két másik fontos játékos nincs százszázalékos állapotban. Zalánki Gergő még nem tudott a sérüléséből teljesen felépülni, míg Hárai Balázs az edzéseken sem tudott részt venni egészségügyi probléma miatt. Reménykedtek benne, hogy végül a csapattal tudnak tartani, de végül mindketten kimaradtak a 15 fős Világliga-keretből.

Beválasztott viszont a kapitány két olyan fiatalt, Konarik Ákos és Vigvári Vendelt, aki még sosem játszott a felnőtt válogatottban.

"Ők a jövő emberei, meglátjuk, hogy szóhoz jutnak-e a Világligán, de örülök, hogy itt vannak, mert

nagy potenciált látok bennük hosszú távon"

– mondta az InfoRádiónak Märcz Tamás.

A járványhelyzet miatt már Budapesten is "buborékban" volt a csapat, beköltözött egy szállodába, és teljesen elszigetelve töltötte az időt, és így lesz ez Debrecenben is, ahol két szállodában lakik majd a torna összes hivatalos résztvevője, így biztosítható az, hogy ne bukkanjon fel a fertőzés a torna mezőnyében.

"Jó teszt lesz ez a hétvége a jövőre nézve. Három mérkőzés három nap alatt, és mindhárom nagyon nehéz lesz. Akik szeretnének bekerülni a válogatottba, azoknak ez jó bizonyítási lehetőség, de nekem is egy jó teszt, mert látom, hogy éles helyzetben hogyan tudnak teljesíteni" – mondta a szakvezető.

Az első napon a negyeddöntőben a 2019-es világbajnok olasz válogatott az ellenfél. Legutóbbi egy felkészülési tornán döntetlen játszott a két együttes, a vb-n pedig az olaszok nyertek két góllal. Nagyon nehéz mérkőzésre számít a kapitány, és utána sem jön könnyebb rivális, mert vagy Montenegró, vagy Horvátország következik. Bombaerős a Világliga európai szakasza, ahonnan csak három válogatott kerül be a júniusi szuperdöntőre.

"A legfontosabb cél most mégis az, hogy a teljes válogatott nagyon jó egészségi és fizikai állapotba kerüljön június-júliusra, amikor majd az olimpia lesz" – Märcz Tamás.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (Szolnoki Dózsa), Kovács Gergő (Szolnoki Dózsa), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (Szolnoki Dózsa), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×