eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szinte ferencvárosi-szolnoki válogatottat rakott össze Märcz Tamás

A világliga debreceni végjátékában Olaszország az első ellenfél, majd Horvátország vagy Montenegró jön.

A keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel is helyet kapott a 15 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban, amely péntektől vasárnapig Debrecenben játszik a világliga végjátékában.

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány és együttese a kedd délelőtti tréninget követően utazott a torna helyszínére, ahol az olimpiai kvótás gárda pénteken az olaszokkal játszik negyeddöntőt.

Amennyiben a magyar csapat nyer, akkor szombaton a Horvátország-Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókra vasárnap kerül sor.

"Az alapvető célunk a világligával, hogy tovább épüljünk, hiszen

keressük a legmegfelelőbb csapatot a következő világversenyre, történetesen az olimpiára.

Fiatal, lendületes csapat a mostani, van benne egy kis konkurenciaharc, ami mindig jót tesz. Nagy presszió nincs rajtunk, annak ellenére, hogy itthon játsszunk. Nehéz három mérkőzés lesz, de a sok hiányzó ellenére szeretnénk markáns csapatot felvonultatni, és szeretném, ha látszódna az a koncepció, amely mentén játszunk, attól függetlenül, hogy mi van az eredményjelzőn táblán" - idézte a szövetség honlapja Märcz Tamást.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (Szolnoki Dózsa), Kovács Gergő (Szolnoki Dózsa), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (Szolnoki Dózsa), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×