eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Dejan Manaskov, a Telekom Veszprém (j) és Viran Morros, a Paris Saint-Germain játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik helyéért játszott mérkőzésen, Kölnben 2020. december 29-én.
Nyitókép: MTI/dpa/AP/Marius Becker

A bronzmérkőzést is elbukta a Veszprém

A Telekom Veszprém 31-26-ra kikapott a Paris Saint-Germain csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája előző idényéből elhalasztott kölni négyes döntőjének keddi bronzmérkőzésén.

A Veszprém keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Ligetvári Patrik és Székely Márton, a francia csapatból pedig Nikola Karabatic, Henrik Toft Hansen és Luc Steins hiányzott.

A magyar csapatnak kevesebb mint húsz órával a német THW Kiel ellen hosszabbításban elveszített elődöntő után kellett pályára lépnie a bronzmeccsen. Ez eleinte egyáltalán nem látszott a játékán, hiszen 3-0-val kezdett, majd felváltva születtek a gólok, ám a folytatásban a PSG egy ötös gólsorozattal fordított. A veszprémiek ezt követően sem boldogultak ellenfelük rendkívül hatékony nyitott védekezésével, így a szünetben már 14-11-es hátrányban voltak.

Mivel a második félidő első tíz percében nem változott a játék képe és a különbség sem, David Davis vezetőedző cserékkel frissítette csapatát. Lékai Máté vezérletével tartotta magát a Veszprém, ám a PSG-nek szinte minden kapott gólra volt gyors válasza, majd egy 4-1-es sorozattal 26-21-re ellépett. Vladimir Cupara bravúros védései ellenére a hajrában sem tudott felzárkózni a magyar együttes, így végül be kellett érnie a negyedik hellyel.

A mezőny legeredményesebb játékosa Lékai Máté volt kilenc góllal, a túloldalon Elohim Prandi és Nedim Remili hat-hat alkalommal talált be.

A két csapat 12. egymás elleni BL-mérkőzésén négy veszprémi siker és egy döntetlen mellett hetedszer győzött a PSG.

"Jól kezdtük a mérkőzést, de utána sajnos kihagytuk a helyzeteinket, és ez megbosszulta magát, a PSG átvette a vezetést. A második félidőben végig rohantunk az eredmény után, ellenfelünk szinte minden támadását góllal fejezte be, mi viszont hibáztunk, ezért tovább nőtt a különbség" - nyilatkozta Lékai Máté, a Veszprém csapatkapitánya az M1 aktuális csatornán. "Szerettünk volna legalább ma nyerni, de ez sem jött össze, borzalmasan csalódott vagyok. A tegnap történtek után bármi lett volna a mai eredmény, azt mondom, hogy csalódás volt ez a torna, így pedig, ha lehet még fokozni, még nagyobb csalódás. A tanulság: ha év közben jól játszunk, akkor Kölnben is ugyanúgy kell játszanunk. Olyan higgadtan, olyan okosan, olyan precízen, ugyanolyan elánnal. Ez tegnap és ma sem sikerült"

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×