eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Soha, senki nem védte meg még ennyiszer világbajnoki címét, mint Gennagyij Golovkin

A profi bokszoló amatőrként olimpiai ezüstérmes volt annak idején, de azóta a csúcsok csúcsán ül.

Gennagyij Golovkin, a kazahok középsúlyú profi bokszolója technikai K.O.-val őrizte meg világbajnoki címét, és lett világrekorder a címvédések tekintetében, miután pénteken jobbnak bizonyult a lengyel Kamil Szeremetánál.

A 38 éves Golovkin a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) öveinek birtokosaként lépett szorítóba a kettejük összecsapása előtt veretlen Szeremeta ellen, akit - miután négy alkalommal is számoltak rá - a hetedik menetben leléptetett a vezetőbíró a floridai Hollywoodban zárt kapuk mögött rendezett összecsapáson.

A súlycsoportoktól független ranglistákon is a legjobbak között jegyzett Golovkin több mint egy év szünet után bokszolt újra, és 21. alkalommal tudta megvédeni címét. Ezzel egyedüli csúcstartóvá lépett elő, maga mögött hagyva a 2016-ban visszavonult amerikai Bernard Hopkinst, aki 20 sikeres címvédéssel zárta le karrierjét.

A kazah egyúttal tovább javította mérlegét: jelenleg egy vereség és egy döntetlen mellett immár 41 nyertes meccset számlál, közte 36 olyat, amelyet kiütéssel szerzett. Az amatőrként olimpiai ezüstérmes Golovkin profi pályafutása során csupán a mexikói Saúl Álvarezzel nem bírt: vele 2017-ben döntetlenre végzett, majd egy évvel később riválisa többségi pontozással győzött.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×