eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az orosz Danyiil Medvegyev a szerb Novak Djokovic ellen játszik a londoni ATP-világbajnokság második fordulójában játszott mérkőzésen 2020. november 18-án. A világelső Djokovic két játszmában kikapott Medvegyevtől.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Tenisz-vb: Novak Djokovics után Rafael Nadal is elvérzett az elődöntőben

Az orosz Danyiil Medvegyev játssza a döntőt vasárnap az osztrák Dominic Thiemmel a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságán.

A torna negyedik kiemeltje három szettben győzte le a világranglista második helyezettjét, Rafael Nadalt.

Az első játszmában 4:3-as vezetésénél a spanyol teniszező elvette ellenfele adogatójátékát, majd szettelőnybe is került, a másodikban viszont 1:4-ről fordított, 5:4-nél a mérkőzésért adogathatott, végül rövidítésre került sor, amiben alulmaradt. A harmadik szakaszban az orosz játékos 3:3-nál, majd 5:3-nál brékelt, és 2 óra 37 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

A korábban rendezett másik elődöntőben a világelső Novak Djokovics szintén három szettben, nagyon kiélezett csatában kapott ki az osztrák Dominic Thiemtől.

Medvegyev egy évvel ezelőtt egyetlen ellenfelét sem tudta legyőzni ezen a tornán.

A jubileumi, ötvenedik ATP-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik – még vonalbírók sincsenek –, az összdíjazása pedig a tavalyi 9-ről 5,7 millió dollárra csökkent.

Elődöntők:

Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)-Rafael Nadal (spanyol, 2.) 3:6, 7:6 (7-4) 6:3

Dominic Thiem (osztrák, 3.)-Novak Djokovic (szerb, 1.) 7:5, 6:7 (10-12), 7:6 (7-5)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×