eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A magyar válogatott játékosai a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

"El kell érni a világbajnokságot" - így látták a résztvevők a magyar-szerbet

A magyar válogatott Szerbia elleni budapesti Nemzetek Ligája-döntetlene után a résztvevők úgy érzik, "rendben" az első félidő volt, de a második félidőben végül nem faragott rá az "adok-kapokra". Nikolics Nemanja most csapatkapitányként, Gera Zoltán csapatvezető edzőként szólalt meg.

Hét hiányzója volt a magyar labdarúgó-válogatottnak a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, amelyen igazságos döntetlen (1-1) született, ennek köszönhetően Oroszország mögött a második helyen áll a nemzeti együttes, megelőzve a szintén - papíron - erősebb , amelynek ráadásul a vasárnap estén nem csak koronavírusos szövetségi kapitányt, Marco Rossit kellett nélkülöznie a szakmai stábból, hanem a pályaedző Cosimo Ingusciót is, így került a kispadra beugrós dirigensként Gera Zoltán.

A szereplők az M4 Sport televíziónak nyilatkoztak a találkozó után.

Kecskés Ákos első alkalommal szerepelt címeres mezben. Szerinte "jól kezdtük a mérkőzést,

nem féltünk hátul játszani,

de nagyon gyors a szerb csapat, az összeszokatlanság miatt hoztuk össze a bekapott gólt", ami aztán viszont nem zavarta meg őket, tudtak váltani.

"Nem izgultam az első mérkőzésemen, meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes a pályán. Hullámzó mérkőzés volt" - mondta még.

Nikolics Nemanja nem a címeres felsőt, hanem a csapatkapitányi karszalagot viselte első alkalommal, és gólpasszal járult hozzá a döntetlenhez.

"Kalmár Zsolt bemozgása parádés volt, megérdemeltük a gólt. Ebből többet kellett volna szerezni az első félidőben, agresszívak voltunk és jól tartottuk a labdát.

Nagy megtiszteltetés volt csapatkapitánynak lenni, de nagyon hiányzott Szalai Ádám, pályán és pályán kívül is igazi vezér"

- ecsetelte.

Szerinte "megérdemeltük volna, hogy győzzünk, de van még egy lehetőségünk" - utalt a szerdai folytatásra a Nemzetek Ligájában. Mint felidézte, "csütörtökön fantasztikus eredményt értünk el, kijutottunk az Eb-re, de ezt most félre kell rakni addig, ki kell találni új célokat, meg kell nyerni ezt a csoportot, el kell érni a világbajnokságot. A csapatban benne van ez, a pozitív energia rendelkezésre áll".

A gólszerző Kalmár Zsolt megköszönte a gólpasszt Nikolicsnak, de ennél fontosabb, hogy a csapat sikeres volt, "nagyon jól játszott", csak a győzelem hiányzott az estéből.

A csapat erejét mutatja szerinte, hogy

hátrányban is csinálta tovább, amit Marco Rossi mondott a meccs előtt.

"Kemény időszakon vagyok túl, az elmúlt évben két súlyos sérülésem is volt, de a családom és a mindenki más is mellettem volt. Remélem, tudok mindenben fejlődni. Ott van a fejekben az Eb, de nagyon sokat fogunk még dolgozni addig" - zárta gondolatait.

Gera Zoltán szükségkapitány szintén úgy látja, az első félidőben jól játszott az együttes, de míg három-négy helyzetéből csak egyet lőtt be, Szerbia egyből egyet.

"A második félidőben ugyanazt az agresszív letámadást kértük, de kezdett a csapat fáradni, és nehezebb volt tartani őket, elfáradtunk. Az utolsó 15 percben szétszakadt a pálya, de szerencsére nem jöttünk ki ebből rosszul. Reálisan nézve megnyerhettük volna a mérkőzést, de elégedett voltam" - összegzett.

Törökország ellen marad még a csapattal, de "Marco Rossi mondja majd, hogy mi a feladatunk" - mondta még.

A Nemzetek Ligája e szakaszát Törökország ellen zárja a nemzeti együttes szerdán zárja, ki már nem eshet a C-ligába a B-ből, de az A-ba még feljuthat, ha több pontot szerez, mint Oroszország ugyanakkor Szerbia ellen.

A világbajnokságra kijutni azért még hosszú út volna 2021-ben.

B divízió
3. csoport:
MAGYARORSZÁG-Szerbia 1-1 (1-1)
Törökország-Oroszország 3-2 (2-1)
A csoport állása:
1. Oroszország 5 mérk. 2 gy. 2 d. 1 v. 9-7 gk. 8 p.
2. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 5-4 8
3. Törökország 5 1 3 1 6-6 6
4. Szerbia 5 - 3 2 4-7 3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×