eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ferencvárosi játékosok a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Dinamo Kijev mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2020. október 28-án. Ferencváros - Dinamo Kijev 2-2.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szerhij Rebrov: ez egy másik szint

A Ferencváros vezetőedzője szerint csapata megérdemelte az egy pontot a Dinamo Kijev ellen 2-2-es döntetlennel zárult labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, mert a második félidőre kijavította a hibáit.

Magyar csapat 25 év után szerzett újra pontot a legrangosabb európai kupában azzal, hogy kétgólos hátrányból egyenlítve játszott 2-2-es döntetlent szerdán az ukrán Dinamo Kijevvel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában. Ez a mostani kiírásban 900 ezer eurót ér. Ezelőtt, 1995. november 22-én a Ferencváros a svájci Grasshoppers együttesével játszott 3-3-as döntetlent.

Szerhij Rebrov együttese, amely múlt kedden 5-1-re kapott ki az FC Barcelona otthonában, jövő szerdán az olasz bajnok Juventust fogadja, azt a találkozót már a Puskás Arénában rendezik.

"Elégedettek lehetünk olyan szempontból, hogy az első félidőt elveszítettük, agresszívabban és fegyelmezettebben kellett volna játszanunk, de a másodikban sikerült kijavítanunk a hibákat. Tokmac gólja nagy lökést adott, összességében rászolgáltunk az egy pontra" - mondta az ukrán szakember, aki szerint nehézséget okozott, hogy a játékosok többségének még nincs BL-tapasztalata. Olyan ellenfelekkel játszhat most a Fradi, akik a legmagasabb szinten vannak, és a Dinamo Kijev is bebizonyította, hogy milyen jól tud játszani.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa szerint egy félidő előnyt adtak a riválisnak.

"Az első félidő nem úgy alakult, ahogy előzetesen elterveztük. El kell ismerni, az elején gyengén játszottunk, nem volt bennünk agresszivitás a labdaszerzéshez, ha megszereztük, nem tudtunk áttörni az ellenfélen. A szünet után több dolog másként működött, nyomás alatt tudtuk tartani a kijevieket, alakítottunk ki lehetőségeket." Hozzátette, az első gól nagy lökést adott, teljesen nyílt lett a mérkőzés. "Sajnálom, hogy egy félidőnyi előnyt adtunk, hiszen a második játékrész megmutatta, ez egy ki-ki párharc és akár nyerhettünk is volna. Le a kalappal mindenki előtt, nagy szívvel és odaadással futballoztunk."

A válogatott hálóőr arról is beszélt, nagyon nagy dolognak tartja, hogy már a második meccsen megszerezték az első pontjukat. Úgy vélte, ez, valamint a Barcelonában mutatott teljesítményük a találkozó elején és a végén, olyan önbizalmat adhat, hogy akár további pontokat tudnak szerezni.

A mérkőzés után az első magyar gólt szerző Tokmac Nguen úgy értékelt, hogy nehéz mérkőzésen vannak túl. Meglepte, hogy a Dinamo Kijevben milyen erős játékosok vannak, akik jól is futballoztak. Próbáltak letámadni, de mindig kihozták a labdát - a középpályásoknak nehéz dolga volt. A végén emberelőnybe kerültek, ilyenkor, mint minden csapat, nagy hajrába kezdte, de ezzel együtt a végeredményt igazságosnak tartja.

Franck Boli első Bajnokok Ligája-gólját szerezte, és mint közvetlenül a mérkőzés után az M4 Sport csatornán elmondta, most még nem tudja élvezni ezt, de később egész biztosan fogja. Szerinte mindenki előrelépett, harcolt ezen a mérkőzésen és hozzátett a csapat pontszerzéséhez.

Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, furcsa mérkőzés volt, hiszen az első félidőben csapata uralta a találkozót és a második játékrészben is fölényben futballozott az első hazai gólig. Ettől a Ferencváros bátrabb lett, ráadásul a kiállítás a hajrában nagyon megzavarta a Dinamót, és rosszabb lett a játéka.

Hozzátette, a Ferencváros jó csapat, amely rengeteget fejlődött, Szerhij Rebrov európai csapatot alkotott, jó pénzért jó futballistákat igazolhatott és jó munkát végzett velük, ugyanakkor véleménye szerint ezt az összecsapást a Dinamónak kellett volna megnyernie.

Oleksznadr Karavajev, a kijeviek labdarúgója szerint nem volt problémájuk sem fizikailag, sem mentálisan. Abban hibáztak, mondta a sajtótájékoztatón, hogy nem zárták le az összecsapást, ez pedig lehetőséget adott a Ferencvárosnak az egyenlítésre.

Carlos de Pena a mérkőzés után az M4 Sportnak azt mondta, az első félidőben kontrollálni tudták a meccset, két gólt lőttek, de a másodikban a Ferencváros nagy lökést kapott a szurkolóktól és aztán a semmiből betalált, ami után már a magyar csapat irányított, ők pedig szenvedtek. Két pontot buktak, nem döntetlent terveztek. Tanulniuk kell ebből a meccsből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×