eur:
395.2
usd:
371.93
bux:
66200.64
2024. április 16. kedd Csongor
Glasgow, 2018. augusztus 5.Az ugrás számban aranyérmes Dévai Boglárka a glasgow-i torna Európa-bajnokság női egyéni versenyének eredményhirdetésén 2018. augusztus 5-én. (MTI/EPA/Neil Hall)
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Újabb szerencsétlenség után folytatódik a magyar Európa-bajnok kétéves kálváriája

Dévai Boglárka Európa-bajnok tornásznál súlyos porc- és szalagsérüléseket diagnosztizáltak.

"Három héttel ezelőtt kétéves kényszerpihenő után boldog és elégedett sportoló voltam, aki sikeresen felépült egy önhibáján kívül hosszúra nyúlt sérülésből. Bízom benne, hogy idővel újra a szerekhez léphetek" – idézi a magyar szövetség szerdai sajtóközleménye a szombathelyi tornászt.

Dévai kifejtette, az elvégzett MR-vizsgálat és a Hangody László professzorral történt konzultáció megerősítette a legrosszabb feltételezéseket, miszerint

súlyos porc- és szalagsérülései vannak, ezért a közeljövőben műtétek és rehabilitáció vár rá.

Dévai a 2018-as glasgow-i Európa-bajnokságon ugrásban aranyérmes lett, ezt követően, szeptemberben egy edzésen beütötte a lábujját a felemáskorláton, és csakhamar egy kisebb műtétre volt szüksége, mert egy letört csontszilánk miatt jelentős fájdalmakat okozott. Az orvosi beavatkozás után a seb elfertőződött, ezért ismét kórházba került, és további operációkra került sor, a szteroidok miatt pedig komolyan károsodtak a szalagjai és az ízületei, így csak mankóval tudott járni.

Tavaly tavasszal egy újabb – korrekciós – műtét, majd antibiotikumos kezelés következett, az edzéseket csak június elején tudta újrakezdeni, de a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet következtében idén októberig kellett várnia, hogy ismét versenyezhessen. A visszatérésére a hónap első hétvégéjén, a szombathelyi világkupaversenyen került sor, ahol szintén aranyérmet nyert ugrásban, ám néhány nappal később egy edzésen súlyosan megsérült a térde.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×