eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Németországban folytatja Novothny Soma

Ez lesz az ötödik ország, ahol kipróbálja magát.

Novothny Soma a német másodosztályú VfL Bochum csapatához igazolt. A futballklub honlapja szerint a 26 éves csatár szerződése két idényre szól.

A veszprémi születésű és nevelésű Novothny első külföldi klubja az SSC Napoli volt, majd szerepelt olasz másod- és harmadosztályú csapatokban, a belga élvonalban, a dél-koreai másodosztályban, Magyarországon pedig a Diósgyőr és az Újpest csapatában.

"Ez egy előrelépés a karrierem szempontjából" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának Novothny, aki hétfőn reggel utazott Németországba, és írta alá a kontraktust. A játékos elárulta: egy hete merült fel a szerződtetése. Kifejtette: sokat fejlődhet a nagy múltú csapatban, amely olyan riválisokkal vetélkedik a másodosztályban, amelyek jó része már az élvonalban is kipróbálta magát. Hozzáfűzte: a ligát sokan nézik, követik.

Leszögezte: az elmúlt idényt

a nyolcadik helyen záró együttes célja, hogy visszajusson az első osztályba.

Elmondta, két negatív koronavírus-teszt után csatlakozhat a kerethez, addig egyéni edzésekre kényszerül. A Bochum szombaton a kupában már érdekelt lesz, a pontvadászat pedig két hét múlva rajtol.

Sebastian Schindzielorz ügyvezető igazgató úgy vélekedett: a magyar csatár jelentős tapasztalattal rendelkezik, kiváló testfelépítésű, és mindig keményen dolgozik a csapatáért.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×