eur:
393.49
usd:
368.24
bux:
66258.84
2024. április 24. szerda György
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepli a Hertha BSC elleni gólját a 2019. augusztus 16-i bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Münchenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Lewandowski, a nagy vesztes?

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke – korábbi kétszeres Aranylabda-győztes – úgy véli, hogy a díj 2020-as törlése „nem túl igazságos” Robert Lewandowskival szemben. Az egykori világklasszis csatár szerint a lengyel futballistának jó esélye lehetett volna a győzelemre.

A France Football a múlt héten bejelentette, hogy nem választja meg a világ legjobb játékosát ebben az évben, mivel a koronavírus járvány miatt megfelelőek a körülmények a futballévben. (A francia lap természetesen nem csupán az év legjobb férfi játékosának járó díjat nem adja át, hanem mindegyiket törölte. Így a legjobb játékosnak, a legjobb kapusnak és a legjobb női játékosnak kiírtat is.)

Lewandowski karrierje legjobb szezonját zárta, még esélyes az európai Aranycipőre, minden sorozatot figyelembe véve 51 gólt szerzett a Bayern mezében. Idényének még nincs vége, hiszen a bajnok és DFB-kupa-győztes Bayern még áll a Bajnokok Ligájában is.

Rummenigge a lengyel csatár teljesítménye alapján úgy gondolja, hogy játékosa méltó lett volna a Ballon d'Or megnyerésére.

„Úgy gondolom, hogy Robert Lewandowski fantasztikus formában játszik, a karrierje talán legjobb szezonja a mostani" - mondta.

„Sajnos, a France Football törölte az idei Aranylabdát – tette hozzá –, aminek nem örültünk. Természetesen azt hiszem, hogy Robertnek jó esélye lenne arra, hogy karrierje során először, megnyerje a díjat. De ha nem ő nyerne, akkor is azt gondolom, nem igazságos, hogy osztják ki a díjat. Nagyon fontosnak tartom, hogy egy olyan szezonban, amelyet a francia bajnokság kivételével mindenütt befejeznek, lehetővé tegyék, hogy az év legjobbja megkaphassa az Aranylabdát."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×