eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes Hosszú Katinka a 400 méteres vegyesúszás  döntője után a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka bejelentette, mennyi idő kell neki visszatérni

Hétfő óta újra edz, és azt sem bánja, ha leírják őt, legalább még keményebben dolgozik.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő hétfő óta újra a Duna Arénában edz.

Felidézte, amikor az év elején egyre többen kezdtek arról beszélni, hogy nem lesz idén olimpia, még egyáltalán nem hitte el, a koronavírus-járványról pedig sokakhoz hasonlóan ő is azt gondolta, hogy ez a távol-kelet problémája csak.

"Amíg nem vagy személyesen érintett egy történetben, addig érezheted azt" - fogalmazott.

Valamikor a március végi országos bajnokság törlésekor tudatosult benne, hogy sok egyéb versenyét követően Tokió is ugrik. De hogyan viselte a döntést az a valaki, aki sok-sok éve meg sem áll?

"Nem tudtunk rajta változtatni, így nem is éltem meg annyira rosszul. Sőt, az elején a pihenés is jól jött, bár hiányoztak az életemből a megszokott események. Kipihentem magam. És közben arra is rájöttem, talán máskor túl sokat vállalok."

Persze most már - mint fogalmaz - "unja a banánt", ezért is jött már épp jókor, hogy edzhet, bár társaihoz hasonlóan fogalma sincs, hogy mire készül. "Megyek, de nem tudom, hová" - mondta.

Mindenesetre

szinten tartja magát, nehogy "százhúsz kilós legyen"

pár hónap múlva.

Vetélytársai közül Federica Pellegrini vagy Mireia Belmonta sem tud most edzeni, de például a svéd Sarah Sjöström már háziversenyeken edződhet.

Magát másfél hónap alatt tartja képesnek arra, hogy formába lendüljön, de

"ez kellemetlen másfél hónap lesz".

Arról, hogy átrendezheti az erőviszonyokat a járványhelyzet, úgy gondolja: nem.

Mindenesetre segíteni fogják a motivációját később azok a hangok, amelyek "leírják" őt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×