eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
Nyitókép: Pixabay

A szabályokon is változtatna a FIFA a koronavírus miatt

Brit médiaértesülés szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség növelné a cserélhető játékosok számát egy mérkőzésen.

A FIFA arra kérte a sportág szabályalkotó testületét (IFAB), hogy sürgősségi eljárás keretében döntsön a módosításról. Az IFAB-ban a négy brit - angol, skót, walesi és északír - szövetségnek egy-egy, a FIFA-nak négy szavazata van, a javaslat elfogadása valószínűleg csak formalitás.

A FIFA hétfőn közölte: minden jelenleg zajló, illetve idén kezdődő és jövőre véget érő sorozatban alkalmazható lesz az új szabály, a válogatott találkozókkal kapcsolatban pedig 2021. december 31-ig érvényben lesz. Ez azt jelenti, hogy

az idénről jövőre halasztott, részben magyar rendezésű Európa-bajnokságon is három helyett öt játékost lehet majd cserélni a rendes játékidőben, további egyet pedig a hosszabbításban

- ha az UEFA is hozzájárul. Szabályozni fogják, hogy a cseréket ne lehessen időhúzásra felhasználni.

A FIFA ezzel az új szabállyal segítené a futballistákat, akikre a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény újraindulása után várhatóan zsúfolt program vár.

A nemzetközi szövetség munkacsoportokat hozott létre a világjárvány hatásainak kezelésére, s kijelentette: az egészség megőrzése az első számú cél.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×