eur:
388.94
usd:
361.98
bux:
68690.53
2024. május 8. szerda Mihály
A francia Clemence Clerc (b), valamint Rybanska Natasa (b2), Kasó Orsolya (hátul, kapus) és Illés Anna Krisztina (j), a magyar válogatott tagjai a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 21-én. A magyar válogatott 16-3-ra győzött és bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Faragó Tamás: most kezdődik csak igazán az Európa-bajnokság

Könnyű győzelemmel jutott a legjobb négy közé a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon a női válogatott, de Faragó Tamás szerint a spanyolok elleni csata lesz az igazi értékmérő. A korábbi világ- és Európa-bajnok pólós a férfiaktól is biztos továbbjutást vár az esti, Oroszország elleni negyeddöntőben.

A Budapesten zajló vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében a magyar női válogatott 16-3-ra legyőzte Franciaországot, így bejutott az elődöntőbe, amelyben a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországgal találkozik.

"Reális ez az eredmény, csak nincs értéke.

Majd most derül ki az elődöntőben, hogy mennyire erős a magyar válogatott" – mondta Faragó Tamás. Az egykori pólólegenda úgy látja, egyelőre nem lehet megmondani, hogy milyen hatással volt a csapatra, hogy a szerbek ellen 27-0-ra megnyert utolsó csoportmeccsen és most, a negyeddöntőben sem volt nehéz dolga, viszont az elődöntőben a spanyolok ellen már végképp megkezdődik számukra az Eb érdemi része.

A korábbi szövetségi kapitány arra is emlékeztetett, hogy a spanyolokkal már játszott idén a magyar válogatott, és akkor 8-1-es hátrányból visszakapaszkodva sikerült döntetlenre menteni a meccset.

"A spanyol válogatott nagyon erős, akár megnyerheti az Európa-bajnokságot is, de a magyar válogatott Magyarországon, nagy, hazai közönség előtt játszik, és szintén szeretné az Eb-t megnyerni és az olimpiai kvótát megszerezni" – mondta a világ- és Európa-bajnok szakember. A spanyolokról azt mondta, a csoportban a hollandok ellen nagyon gyengén játszottak, és 10-6-ra kikaptak, de a világ két legjobb centere náluk pólózik, és nemcsak ők kiválók, hanem a lövőik is, ezért taktikailag nehéz ellenük jó teljesítményt nyújtani.

"A magyar válogatottat eddig a pontos védekezés, a jó csapatmunka és kapusteljesítmény jellemezte, ha ezeket az erényeket fel tudjuk mutatni Spanyolország ellen, akkor meg is tudjuk verni őket" – jelentette ki Faragó Tamás

Férfiak Oroszország ellen játszanak este hét órától a negyeddöntőben, és a szakértő úgy látja, jók a hazai válogatott esélyei.

"Még a Szovjetunió idejében a szovjet volt a magyar mellett a legerősebb válogatott, de azóta Oroszországban a vízilabda népszerűségben egy kicsit visszaesett, de az oroszok továbbra is jó csapattal állnak ki.

Szép vízlabdát játszanak, de komolyabb ellenállást nem fognak tanúsítani, négy.-öt gólos, biztos győzelmet aratunk ellenük"

– jósolta Faragó Tamás, és hozzátette, a férfiak válogatottra is igaz, hogy akkor kezdődik majd az Európa-bajnokság, amikor a legjobb négy között lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×