eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Varga Dénes Andor, a magyar (b2) és Marc Larumbe Gonfaus, a spanyol válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 16-án. Magyarország-Spanyolország 11-11.
Nyitókép: Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Faragó Tamás: szerencsével mentették döntetlenre a spanyolok elleni meccset a férfi pólósok

A magyar férfi válogatott 11-11-es döntetlent játszott Spanyolországgal a Duna Arénában a vízilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, és a következő, Málta elleni meccs eredményén múlik a csoportelsőség. A magyar női válogatott a görög csapattal küzd a négy közé kerülésért péntek este.

Attól függően lehet örülni vagy bosszankodni azon, hogy a férfi válogatott döntetlent játszott a spanyolok ellen, hogy a mérkőzés elejét vagy a végét nézzük – mondta az InfoRádiónak Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a magyar női vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Ha az elejét nézzük, akkor egyértelműen sajnálatos, hogy elmaradt a siker, mert a szakértő szerint nyilvánvaló, hogy a győzelmet engedték ki a kezük körül. Ha a mérkőzés végét nézzük, akkor

"örülhetünk a döntetlennek, mert a végén szerencsével sikerült döntetlenre menteni a meccset."

Manhercz Krisztiánnak egyetlen lövéséből sem született gól ezen a meccsen, Erdélyi Balázs sem volt eredményes. Ezzel kapcsolatban Faragó Tamás azt mondta, mindenki tudja, hogy a jó játékosok akkor igazán jó játékosok, ha a fontos pillanatokban is jól teljesítenek. A csapat két kulcsjátékosának sem sikerült gólt szereznie ezen a meccsen, ennek ellenére a védekezésből kivették a részüket, és csapattagként jól szerepeltek – értékelt a szakértő.

A világ egyik legjobb játékosa, Varga Dénes kicsit visszafogottabban játszott, és inkább csapatkapitányként vett részt a mérkőzésen, de az ő lövései, az ő góljai nagyon hiányoztak a csapatnak. Faragó Tamás szerint a csapatsportokban téved az edző, ha abból indul ki, hogy a legjobb játékos játszik majd a legjobban a legfontosabb mérkőzésen. Ez ma már nem így van, tudomásul kell venni, hogy minden mérkőzésen vannak új szereplők, új hősök, és ha erre képes a csapat, akkor pozitívan láthatja a jövőt Märcz Tamás szövetségi kapitány.

"A Málta elleni mérkőzés inkább a vízilabda szégyene lesz"

– mondta Faragó Tamás, mert a magyarok minden gólnak örülni fognak ugyan, különösen ha arra gondolnak, hogy a csoport első helyének megszerzése a cél, de azért egy gyenge csapatot kitömni 20-30 góllal eléggé sajnálatos. Ettől függetlenül azért nem árt az óvatosság.

Magyar–görög csata a nőknél

A női pólóválogatott a görögök ellen folytatja pénteken 19 órától. Faragó Tamás azt reméli, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány csapata az oroszok elleni fantasztikus győzelem után nem enged ki, és a görögök elleni sikerrel tulajdonképpen már a négy közé kerülést biztosítja majd, mert csoportelsőként a csapat várhatóan egy gyengébb ellenfélet kap majd a negyeddöntőben.

"Nem lesz egyszerű mérkőzés, részben mert a görögöknek nagyon egységes csapatuk és erős védelmük van, részben pedig azért, mert nagy a nyomás a csapaton, mindenki győzelmet vár a női válogatottól. Miután női vízilabdáról van szó, bármi előfordulhat, és ezt szem előtt tartva igyekszik majd a kapitány motiválni a csapatot" – mondta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×