eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Vámos Márton a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: az ellenfél és a bíró ellen is játszani kell

Amint a női válogatott az oroszokat felülmúlta szerdán, ugyanúgy győzi le csütörtökön a férfiválogatott Spanyolországot - jósolt az InfoRádió vízilabda-Eb-szakértője.

A házigazda magyar női vízilabda-válogatott biztosította negyeddöntőbe jutását a Duna Arénában zajló Európa-bajnokság A csoportjából, miután a harmadik fordulóban 9-8-ra legyőzte az orosz csapatot.

"Taktikai és szellemi fölényben voltunk, ami engem különösen is elragadtatással töltött el. A lányok pontosan gondolkodtak, és az oroszok által állított, csapdának nevezett játékba nem mentünk bele" - értékelt az InfoRádiónak a világ és olimpiai bajnok Faragó Tamás. A női válogatottat korábban irányító szakember szerint az orosz játék sok kockázatot tartalmazó vízilabda, amiből korábban mindig jól jöttek ki, de a magyar válogatott - és ez dicsőség - okosabb volt, Keszthelyi Rita a mezőny legjobbja volt, miközben az orosz kulcsember szóhoz sem jutott, és a kapusok között is különbség volt.

A 4 gólos Keszthelyi Rita teljesítményére külön kitérve elmondta, egy jó csapatprodukció mellett mindig kellenek a kimagasló egyéniségek, főleg amikor a csapatsportokban a kooperáció már ilyen magas szintű.

A férfi vízilabda-válogatott csütörtök este csoportrangadót játszik Spanyolországgal, és mint arra Faragó az InfoRádiónak korábban kitért, most kezdődik az Eb.

"Miután azt hallottam, már nem lehet jegyet kapni, telt ház előtt játszhatnak a fiúk, ami óriási dolog, fantasztikus hangulat lesz a Duna Arénában. Ezek a játékosok a végső győzelemre is esélyesek, egy újabb állomáson lesznek túl, a spanyolokat is meg fogják tudni verni" - jósolt Faragó Tamás, aki szerint ugyanúgy taktikai-szellemi fölénybe kerülhet a magyar férficsapat, mint a női.

Hozzátette: a csibészségeket mindenki megtanulja, a játékosokat pedig felkészítik arra, hogy nem csak az ellenfél, hanem a bíró ellen is kell játszani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×