eur:
392.77
usd:
365.89
bux:
66551.08
2024. április 26. péntek Ervin
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: végtelenül unalmasak voltak az Eb első meccsei

A házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a törökök elleni 19-5-ös győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A nők csoportrangadót játszanak az oroszokkal. Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó elemzett az InfoRádiónak.

A férfiak és a nők eddigi mérkőzései után százszázalékos a mérleg a hazai rendezésű vízilabda-Európa-bajnokságon (a nők a horvátok és a szlovákok, a férfiak a törökök ellen győztek simán), de ebből egyelőre semmilyen következtetést nem lehet levonni az InfoRádió szakértője szerint.

"Az az igazság, hogy ezek a mérkőzések végtelenül unalmasak, de kötelezőek.

Hogy őszinték legyünk, a negyeddöntőknél kezdődik minden világverseny a vízilabdában" - fogalmazott Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a női válogatott volt kapitánya.

Szerinte még az sem számít, hogy a csapatok a torna elején jó góllövő formát mutatnak, viszont a női csapat szerdai, Oroszország elleni összecsapása már arról dönt, hogy ki lesz a csoportelső.

"Itt már számítani fog, hogy melyik játékos hogyan teljesít, a csapat milyen egységet tud mutatni."

A férfiválogatottnak szerinte

a torna megnyerésére reális esélye van,

azt is elmondta, miért.

"A Ferencváros játékosai a légiósok mellett BL-t nyertek, országos bajnokságot, a csapatszellem pedig annyira erős lett köztük, hogy az OSC és az Eger játékosaival kiegészülő 6-7 fradista Európa legjobbjai közé tartozik. Ennek megfelelően mivel hazai medencében játszunk, a végső győzelemre, de a dobogóra mindenképpen esélyesek vagyunk" - ecsetelte Faragó Tamás.

A nők este 7-kor játszanak az oroszok ellen, és ha győznek, csoportelsőként egy olyan gyenge ellenfelet kapnak a negyeddöntőben, hogy szinte a legjobb négy közé is kerülnek egyszeriben.

"Ha nem nyernénk meg a csoportot, a másik csoport harmadik helyezettjével kéne játszani, ami viszont már nagyon erős ellenfelet jelent (Olaszország, Hollandia vagy Spanyolország - a szerk.). A tét tehát óriási."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×