eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: végtelenül unalmasak voltak az Eb első meccsei

A házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a törökök elleni 19-5-ös győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A nők csoportrangadót játszanak az oroszokkal. Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó elemzett az InfoRádiónak.

A férfiak és a nők eddigi mérkőzései után százszázalékos a mérleg a hazai rendezésű vízilabda-Európa-bajnokságon (a nők a horvátok és a szlovákok, a férfiak a törökök ellen győztek simán), de ebből egyelőre semmilyen következtetést nem lehet levonni az InfoRádió szakértője szerint.

"Az az igazság, hogy ezek a mérkőzések végtelenül unalmasak, de kötelezőek.

Hogy őszinték legyünk, a negyeddöntőknél kezdődik minden világverseny a vízilabdában" - fogalmazott Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a női válogatott volt kapitánya.

Szerinte még az sem számít, hogy a csapatok a torna elején jó góllövő formát mutatnak, viszont a női csapat szerdai, Oroszország elleni összecsapása már arról dönt, hogy ki lesz a csoportelső.

"Itt már számítani fog, hogy melyik játékos hogyan teljesít, a csapat milyen egységet tud mutatni."

A férfiválogatottnak szerinte

a torna megnyerésére reális esélye van,

azt is elmondta, miért.

"A Ferencváros játékosai a légiósok mellett BL-t nyertek, országos bajnokságot, a csapatszellem pedig annyira erős lett köztük, hogy az OSC és az Eger játékosaival kiegészülő 6-7 fradista Európa legjobbjai közé tartozik. Ennek megfelelően mivel hazai medencében játszunk, a végső győzelemre, de a dobogóra mindenképpen esélyesek vagyunk" - ecsetelte Faragó Tamás.

A nők este 7-kor játszanak az oroszok ellen, és ha győznek, csoportelsőként egy olyan gyenge ellenfelet kapnak a negyeddöntőben, hogy szinte a legjobb négy közé is kerülnek egyszeriben.

"Ha nem nyernénk meg a csoportot, a másik csoport harmadik helyezettjével kéne játszani, ami viszont már nagyon erős ellenfelet jelent (Olaszország, Hollandia vagy Spanyolország - a szerk.). A tét tehát óriási."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×