eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Férfi kézilabda Eb - Nyilvános helyen fogyasztott alkoholt négy játékos - lépett a svéd szövetség

A társházigazda Svédország válogatottjának négy játékosa nyilvános helyen fogyasztott alkoholt az olimpiai kvalifikációs férfi Európa-bajnokság idején, ezért bocsánatkérésre kötelezték őket.

Az Aftonbladet című svéd napilap beszámolója szerint Jim Gottfridsson, Kim Ekdahl Du Rietz, Lukas Nilsson, valamint a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson szerdán éjfélig egy malmői bárban tartózkodott, ahol bort fogyasztott. A játékosok azt használták ki, hogy aznap és másnap sem volt mérkőzésük.

"Sajnálatos és elfogadhatatlan ami történt, de házon belül mindent rendeztünk. A játékosok elnézést kértek az egész csapattól, és elnézést kérnek a szurkolóktól is" - nyilatkozta Robert Vedberg, a Svéd Kézilabda Szövetség főtitkára.

Hozzátette, a játékosoknak példaképeknek kell lenniük, pláne egy - részben - hazai rendezésű világversenyen.

A kvartettnek büntetéstől nem kell tartania, de a szövetség közölte, hogy szigorítja a válogatott házirendjét.

"Vállaljuk a felelősséget azért, amit tettünk. Tévesen ítéltük meg a helyzetet. Bocsánatot kérünk a csapattársainktól, a szurkolóinktól, és mindenkitől, aki azon dolgozik, hogy ilyen nagyszerű Európa-bajnokságot rendezhessünk" - idézi Gottfridsson szavait a svéd szövetség honlapja. A Flensburg-Handewitt irányítója bevallotta, valóban ittak egy-két pohárral.

Kristjan Andresson szövetségi kapitány közölte,

csalódott volt az eset miatt, de a bocsánatkéréssel lezártnak tekinti az ügyet, mert ismét a játékra, a mérkőzésekre kell összpontosítaniuk.

Svédország két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört Göteborgban, így pont nélkül jutott a középdöntő malmői csoportjába, ahol pénteken este Portugáliával találkozik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×