eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Jeongam, 2012. október 14. Psy dél-koreai rapper fogja a kockás zászlót  a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Koreai Nagydíjának végén Jeongamban 2012. október 14-én. A futamot Sebastian Vettel, a Red Bull csapat kétszeres címvédő német versenyzője nyerte.  (MTI/EPA/Diego Azubel)
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Fontos változtatások jönnek a Forma-1-ben

Elkészítették a Forma-1 történetének első fenntarthatósági tervét, amely számos intézkedés mellett azt a célt tűzte ki, hogy a sportág 2030-ig nullára csökkenti a szénkibocsátást és így kisebb ökológiai lábnyomot hagy majd maga után.

Az egyesült államokbeli Liberty Media tulajdonában álló autós gyorsasági világbajnoki sorozat keddi bejelentése szerint a szénkibocsátás csökkentésére irányuló intézkedések azonnal hatályba lépnek, maguk a versenyhétvégék pedig 2025-ig teljes mértékben fenntarthatóvá válnak. A Forma-1-es vb következő szezonjában rekordot jelentő 22 nagydíjra kerül sor.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy világszerte minden szervezetnek fontos szerepet kell játszania ennek a globális problémának a kezelésében" - nyilatkozta az F1-et irányító Chase Carey.

"A Forma-1-es közösség tagjainak innovatív hozzáállását, tehetségét és szenvedélyét kihasználva azt reméljük, hogy jelentős pozitív hatást tudunk gyakorolni a környezetünkre".

Carey szerint a jelenleg használt V6-os hibridmotorok, amelyek 2014 óta vannak jelen az F1-ben, a világ leghatékonyabb erőforrásai, mert a lehető legkevesebb üzemanyag felhasználásával képesek a lehető legtöbb erőt előállítani.

"Hiszünk abban, hogy a Forma-1 a továbbiakban is vezető szerepet tölthet be, és az energia-, valamint az autóiparral együttműködve képes lesz előállítani a világ első szénkibocsátás nélkül működő hibrid belső égésű motorját" - tette hozzá Carey.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×