INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

kenderesi tamás

úszás

vizes-vb 2019

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.

Kenderesi Tamás: hozzáértem egy táncoslány fenekéhez

Infostart

"Meggondolatlan mozdulatot tettem" - fogalmazott a koreai vizes-vb utolsó éjszakáján egy szórakozóhelyen letartóztatott olimpiai bronzérmes úszó.

Ismert, Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszót szombat éjszaka egy koreai szórakozóhelyen szexuális zaklatás miatt előállították, és bár meghallgatása után elengedték, tíz napig nem hagyhatja el az országot, így az "aranygépen" sem lesz rajta kedden, hacsak a koreai hatóságok addig máshogy nem döntenek.

A Magyar Úszó Szövetség vasárnap délután közzétette Kenderesi Tamás nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban, amit alább változtatás nélkül közlünk.

"Szombat éjszaka egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig.

A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik.

A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom."

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018