INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

szexuális zaklatás

kenderesi tamás

úszás

vizes-vb 2019

wladár sándor

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.

180 fokos fordulat Kenderesi Tamás ügyében

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke betekinthetett a koreai rendőrségi jegyzőkönyvbe, egy szó sincs benne szexuális zaklatásról.

Kenderesi Tamás szombaton lesz két hete, hogy hazatért a kvangdzsui vizes-világbajnokság helyszínéről, ahonnan azért nem tudott időben Magyarországra repülni, mert nyomozás folyt ellene egy szórakozóhelyen történtek miatt: a korábbi hírek szerint megérintette egy helyi nő fenekét, ezért szexuális zaklatás miatt vizsgálat alá vonták egy videó-felvétel alapján.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a hazatért úszóval azonnal leült és elmondatta vele, mi történt, de a teljes igazságot.

"Bizonyos vagyok abban, hogy ő ezt el is mondta. Ezután összehívattam a fegyelmi bizottságot, és amennyiben Kvagdzsuból megérkeztek a hivatalos iratok, amik tartalmazzák, hogy mi történt, lefolytatják az itthoni fegyelmi vizsgálatot" - mondta el az InfoRádióban Wladár Sándor.

A sportvezető aztán elmondta,

kezében tartott egy rendőrségi jegyzőkönyvet, amelyben a szexuális zaklatás szóösszetétel egyáltalán nem szerepelt. "Én ezt magam a saját szememmel láttam"

- jelentette ki határozottan Wladár Sándor, aki szerint a Reuters rosszul megfogalmazott hírét vette át szerencsétlenül a magyar média.

Annyit még elmondott azok kedvéért, "akiket jobban érdekel ez a téma", hogy a történtek jó összefoglalását az Index hétfői cikkében lehet megtalálni, ami "rávilágít arra, hogy miért volt ilyen érzékeny a koreai hatóság, és hogyan vezettek a történtek a Reutersben megjelent hírhez".

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Wladár Sándor - Kenderesi Tamás ügye
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018