eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kijev, 2018. május 26.Gareth Bale, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután második gólját szerzi a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a kijevi Olimpiai Stadionban 2018. május 26-án. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Baban

Távozik a Real Madrid sztárja

Zinédine Zidane vezetőedző bejelentette, hogy Gareth Bale hamarosan távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától.

A spanyol együttes szombat este 3-1-re kikapott a Bayern Münchentől a Houstonban rendezett felkészülési mérkőzésen. A találkozót követő sajtótájékoztatón a francia szakvezető elmondta, Gareth Bale azért nem szerepelt a keretben, mert hamarosan távozik a klubtól.

"Minél hamarabb lezárul az ügy, annál jobb lesz mindkét félnek.

Nem tudom, hogy ez huszonnégy vagy negyvennyolc órát jelent-e" - tette hozzá az edzőként háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Zidane. A Real kispadját márciusban elfoglaló tréner hangsúlyozta, nem személyes ellentétek állnak a walesi szélső közelgő távozásának hátterében.

A támadójátékos 2013-ban a Tottenhamtől érkezett, Madridba. Százmillió eurót fizettek érte, ami akkor világcsúcsnak számított. A Bajnokok Ligáját négy, a bajnokságot és a spanyol Király Kupát egy-egy alkalommal nyerte meg. Számos emlékezetes mérkőzése volt - a 2018-as BL-döntőben például két gólt is szerzett -, de sokszor bajlódott sérüléssel.

Az előző idényben a spanyol sportsajtó többször is kritizálta, amiért nem tudta megfelelően pótolni a Juventushoz távozó Cristiano Ronaldót, a belga Eden Hazard leigazolása után pedig már sejteni lehetett, hogy távoznia kell.

Brit sajtóértesülések szerint rendkívül magas a fizetése a Realnál - hetente 600 ezer fontot keres -, ezzel nem sok klub tudja felvenni a versenyt, ami megnehezítheti számára a váltást. A közelmúltbeli hírek szerint a Manchester United, a Bayern München és a Tottenham érdeklődik iránta. Madridi szerződése 2022 nyaráig szól, becsült piaci értéke 60 millió euró.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×