eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
A Budapest Honvéd utánpótlásközpontja, a Magyar Futball Akadémia Budapesten 2019. január 15-én. A januári alapozást már a klub új, novemberben átadott, 4,2 milliárd forintos állami beruházás keretében megépült bázisán kezdte meg a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Dénes Ferenc: ezért érte meg a Honvéd az új tulajdonosnak

Új kézbe került a Honvéd labdarúgócsapata, de Dénes Ferenc sportközgazdász szerint a tulajdonosváltás nem hoz érdemi változást a hazai futball működésében, csak a kispesti szurkolók járhatnak jobban.

George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. Az új tulajdonos és a futballklub közleménye szerint a befektetőcég a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét vásárolta meg a Quinex America LLC-től, a The Hemingway Group leányvállalatától.

"Nehezen mondható meg, hogy mekkora üzlet egy élvonalbeli futballklub működtetése, mert azok a peremfeltételek, amelyek az üzlet fogalmához tartoznak, nem nagyon értelmezhetők a magyar labdarúgásban" - mondta Dénes Ferenc az InfoRádióban. A sportközgazdász szerint azok az üzleti bevételek, amely szponzorációból, a közönségtől vagy kereskedelmi televízióktól érkeznek, nagyon csekély mértékűek.

"Összességében viszont azt látni, hogy azok a cégek, amelyek megjelentek a sportág körül az elmúlt években, sikeresek, és ezt összefüggésbe hozzák azzal, hogy a futballban megszerzett ismeretséget, kapcsolatrendszert tudják transzformálni az üzleti életbe" - vélekedett a szakértő, és úgy látja, hogy ha az új tulajdonosok forrást tudnak teremteni a nagy ívű tervekhez, akkor sok örömük lehet még a Honvéd-szurkolóknak.

Dénes Ferenc jelezte, hogy nem volt felhőtlen az előző tulajdonos és a szurkolók viszonya, ezért ha szolgáltató típusú menedzsment érkezik, akkor kifejezetten jól érezhetik majd magukat a drukkerek a most épülő új stadionban, és szerinte a magyar futball is tud profitálni, mert a nézőszámok alapján a Honvéd a harmadik legnépszerűbb vendégcsapat a hazai bajnokságban, azaz az FTC és az Újpest után rá kíváncsiak a legtöbben.

"A tulajdonoscsere nagy változást nem hoz a rendszerben, a klubok nagy része már így működik, az NB I-es és a feltörekvő NB II-es klubok jelentős része közvetlenül vagy közvetve csatlakozik a kormánypárthoz. Ha úgy tetszik, a bajnokság már a rendszeren belül folyik" - mondta Dénes Ferenc, de hozzátette, erre van példa máshol is. Szerinte a folyamat utolsó előtti állomásánál vagyunk, és feltehetően az Újpest lesz az utolsó, amelyről a hét végén írta meg a Magyar Nemzet, hogy belga tulajdonosa eladná klubot, a friss értesülések szerint a jelenleg a Vidit birtokló Garancsi Istvánnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

Friss felmérés
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

A Német Környezetvédelmi Szervezet (Deutsche Umwelthilfe – DUH) legutóbbi felmérése szerint az autóhasználatot tekintve aligha tekinthetők példaképnek vezető német politikusok. Több tucat német politikus használ olyan személygépkocsit, amelynek a szén-dioxid-kibocsátása túllépi az erre vonatkozó uniós korlátozást, ráadásul közöttük több kormánytag is van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×