eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
A Budapest Honvéd utánpótlásközpontja, a Magyar Futball Akadémia Budapesten 2019. január 15-én. A januári alapozást már a klub új, novemberben átadott, 4,2 milliárd forintos állami beruházás keretében megépült bázisán kezdte meg a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Exkluzív: megszólalt terveiről a Honvéd új tulajdonosa

A Fradival és a Vidivel is versenyképes csapatot szeretne a Budapest Honvéd új tulajdonosa. Az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban Bozó Zoltán elmondta, a mostaninál nagyobb költségvetést terveznek, ezért újabb forrásokat készülnek bevonni a kispesti klub működésébe.

George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a MetALCOM csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. A klubot a MetALCOM Sport Kft.-n keresztül birtokló cégcsoport egyik tulajdonosa, Bozó Zoltán az InfoRádiónak adott interjúban elmondta, nem új a cég filozófiájában a sport támogatása, hiszen a kétezres évek óta segíti a szentesi vízilabdaklubot, de számos más sportágat is szponzorált a városban és vonzáskörzetében, az új tulajdonos pedig jelenleg is a szentesi teniszklub elnöke.

A Honvéd eddigi tulajdonosa, a klub irányítását 2006-ban átvevő George F. Hemingway már jó ideje hangoztatta, hogy megfelelő ajánlat esetén megválna a patinás egyesülettől, és ezt a mostani vevőnek is elmondta.

"Valamikor 2017 tavaszán a jó sors összehozott minket Hemingway úrral, és elkezdtünk beszélgetni.

Említette, hogy vevőt keres a klubra. Akkor kezdtünk el azon gondolkodni, hogy ezen a szinten is be lehet lépni a sportba"

- mondta Bozó Zoltán, azt viszont a megállapodás értelmében nem árulhatta el, hogy mekkora volt végül a tranzakció értéke.

Hemingway korábbi nyilatkozatai szerint éves szinten kétmilliárd forint körüli összegbe került a futballklub működtetése. Az új tulajdonos ezt nem erősítette meg, de a mostaninál több pénzből akarja üzemeltetni a Honvédot.

"Kevesen tudják, hogy ez a klub nyereségesen működik, a bevételei fedezik a költségeit.

Mi fejleszteni kívánjuk, biztosak vagyunk benne, hogy a költségvetés növekedni fog, ezért törekszünk arra, hogy többletforrásokat vonjunk be"

- mondta Bozó Zoltán. A felvetésre, hogy korábban, amikor Hemingway alatt bajnok lett a csapat, és kétszer a Magyar Kupát is megnyerte, mégsem sikerült új, igazán tehetős szponzort a klubhoz csábítani, most miért lenne másképp, így felelt:

"nekünk is vannak forrásaink, szükség szerint be fogjuk csatornázni a klubba.

Másrészt a mi hozzáadott értékünk épp az, hogy a csapat meglévő értékeit hogyan tudjuk értékesíteni a piacon."

Bozó Zoltán szerint a tulajdonos legfontosabb feladata, hogy megteremtse a megfelelő anyagi biztonságot, kitűzze a célokat, kontrollt gyakoroljon, hogy teljesülnek-e az elvárások, és ha lehet, jutalmazzon.

"Megvannak az elvárásaink, a cél mindenképpen a magyar bajnokság élbolya, a dobogós helyezés, a Magyar Kupa-győzelem és a nemzetközi megmérettetés"

- foglalta össze az új tulajdonos, és állítja, képesek lesznek felvenni a versenyt a két legtehetősebb és most a legeredményesebb klubbal, az FTC-vel és a Vidivel is.

"Szakmai kérdésekben igyekszem a jövőben távol maradni, a szakmát meghagyom a szakmának, de

tulajdonosi elvárás, hogy fel tudjuk venni a versenyt.

Tudjuk, hogy ez komoly kihívás, mert ez a két klub anyagilag is sokkal több lehetőséggel bír, és a játékosállományát is másképp tudja összeállítani. Ugyanakkor én hiszek abban, hogy egy klub szellemisége jelentős többletet tud hozzáadni egy csapat teljesítményéhez. Ezért képesek leszünk felvenni a versenyt velük" - jelentette ki.

Arról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hogy már a nyáron érkezhet-e jelentősebb erősítés. Csak hétfőn kezdték el a klub átvételét, ismerkednek a munkatársakkal, a folyamatokkal.

"Magasabb lesz a költségvetés, de hogy ez a nyáron mit eredményez, az szakmai kérdés" - mondta Bozó Zoltán, és megjegyezte, vételi döntésükben nem játszott szerepet, hogy éppen most épül az új kispesti stadion. A Magyar Futball Akadémia működtetése továbbra is prioritás marad a klubon belül, sőt szeretnék tovább erősíteni, újabb vidéki partnercsapatok bevonásával, tehetséges gyerekek felkutatásával.

"A tao-támogatási rendszer a vízilabdában is működik, ez rendkívül jó, mert az utánpótlás bázisát lehet megerősíteni. A helyzet folyamatosan javul a többletforrások révén. Ez az záloga annak, hogy komolyabb eredményeket érjen el a magyar sport" - mondta a Honvéd új vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×