eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: gaisf.sport

Különleges viadalt rendez Budapest - a világon elsőként

Budapest rendezi szeptember 13. és 15. között az első World Urban Games új generációs multisport-eseményt - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF).

A szervezet emlékeztetett rá, hogy az esemény megrendezése iránt csaknem 50 város érdeklődött - például Budapest mellett Barcelona, Los Angeles és Tokió -, a pályázati folyamat végére pedig az egyesült államokbeli nagyváros, illetve a magyar főváros maradt versenyben. A GAISF tavaly novemberben kezdte meg az egyeztetéseket Los Angelesszel az első, idei rendezvényről, de aztán hosszas mérlegelés után arra az álláspontra jutott, hogy "a Budapest által kínált program jobban illeszkedik a GAISF és a World Urban Games jövőképéhez".

A szervezet azt is közölte, hogy a 2021-es esemény megrendezését is felajánlották Budapestnek. "Budapest Európa egyik legfőbb sportfővárosa lett, és többször bizonyította már, hogy alkalmas otthont adni kiváló rendezvényeknek" - írta közleményében a GAISF.

Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos azt mondta, biztos abban, hogy a főváros az első World Urban Gamesen felejthetetlen élménnyel ajándékozza majd meg a sportolókat és a közönséget is.

"Budapest nagyszerű történelemmel és kultúrával rendelkezik, és az egyik legjobb hely Európában, ahol a fiatalok élhetnek és dolgozhatnak. A magyar főváros innovatív, amely mindig készen áll az úttörő lehetőségekre" - tette hozzá a kormánybiztos.

Raffaele Chiulli, a GAISF elnöke kijelentette, hogy Budapest "tökéletes helyszíne lesz ennek az izgalmas eseménynek", és kiemelte a magyar szakemberek elhivatottságát és elkötelezettségét a World Urban Games iránt.

"Szeretnék köszönetet mondani Fürjes Balázsnak, aki már Budapest 2024-es olimpiai pályázatánál és a 2017-es vizes-világbajnokság megrendezése során is bizonyította kiemelkedő vezetői képességét. Az ő elhivatottsága, fiatalokba vetett hite és kreatív szemlélete nélkül nem tudtunk volna ilyen gyorsan megegyezni" - mondta az elnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×