eur:
392.87
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Szász Emese, az országos vívó bajnokság női párbajtőr egyéni versenyének győztese a döntő után a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2016. november 26-án.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Gyermeket vár Szász Emese

Anyai örömök elé néz, ezért egy ideig szünetelteti a vívást Szász-Kovács Emese, de a tokiói olimpia kvalifikációs időszakának vége felé már ismét rendelkezésre állna, amennyiben szükség lenne rá.

A Rióban ötkarikás aranyérmes, 36 éves párbajtőröző augusztusra várja első gyermekét, ezért - amint azt csütörtökön, sajtótájékoztatón mondta -

a júliusi, budapesti világbajnokságon biztosan nem indul.

"A kvalifikáció első versenyeiből kimaradok, de egy fiatal csapat elkezdte bontogatni a szárnyait, s ha csodát tesz, és »lőtávolban« leszünk, a szövetség pedig úgy gondolja, hogy szükség van rám, akkor a vége felé rendelkezésre fogok állni" - mondta a Vasas SC vívója. Arról is beszélt, hogy a pótkvalifikációs versenyen is harcba szállna, ha a csapatnak előzőleg nem jönne össze a tokiói kvótaszerzés, és a világranglistán sem állna egyetlen magyar női párbajtőröző sem részvételt érő helyen.

Az egyéniben világbajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes, négyszeres Eb-harmadik vívó elmondta, hogy

az utóbbi időben egy kicsit eltűnt.

Mestere, Kulcsár Győző szeptemberi halála megviselte, nehezen tette túl magát rajta. Aztán októberben ült le a szövetséggel és a Vasassal, hogy a folytatásról egyeztessen.

"Időt kértem és kaptam, vázoltam a terveimet, azt, hogy Peterdi Andrással szeretném folytatni a felkészülésemet, de két feltételem is volt. Az egyik az, hogy ez ne zavarja az ő felkészülését, illetve ha kiderül, hogy babánk lesz a férjemmel, akkor változik a helyzet. Hát ez utóbbi jött be" - mesélte, majd a visszatérésre vonatkozó kérdésre úgy reagált, hogy ez sok mindenen múlik, de vannak jó példák.

Csampa Zsolt, a vívószövetség elnöke úgy fogalmazott: bár egy sportolónak mindig az a célja, hogy dobogóra álljon, nyerjen, de van egy másik oldal is.

"A szövetség ezután is maximálisan fogja támogatni Emese terveit"

- mondta, majd csapatsportokból vett hasonlattal élve kijelentette: a válogatottnál van egy mezszám, ami nincs visszavonultatva.

"Amikor majd eljutunk abba az időszakba, hogy döntéseket kell hozni, Emese is ott lesz" - utalt a kvalifikáció jövő tavaszi hajrájára.

Ferjancsik Domonkos, a Vasas vívószakosztályának elnöke, világbajnok kardozó azzal kezdte, hogy mindnyájan sejtették, remélték vagy gondolták, hogy ez a helyzet egyszer be fog következni. Egyúttal emlékeztetett rá, klubjának szlogenje az, hogy a család az első, és ilyen esetekben is szeretnék megmutatni, ezt komolyan gondolják.

"Végig Emese mögött álltunk, a karrierjében támogattuk, ezután is támogatni fogjuk. Az olimpia végéig van vele megállapodásunk, ami természetesen semmiben sem fog változni. Úgy tekintünk rá, mint a mi versenyzőnkre, a családunk egy tagjára" - mondta, majd egy Vasas-címeres kombidresszt adott ajándékba.

Szász-Kovács Emese köszönetet mondott a klubjának, a szövetségnek és egyéni szponzorának, a Mercedesnek a támogatásért.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×