eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szász Emese olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó Kulcsár Győző négyszeres olimpiai, háromszoros világbajnok párbajtőröző, a Nemzet Sportolója temetésén a Farkasréti temetőbenMTI Fotó: Máthé Zoltán
Nyitókép: Máthé Zoltán

Kulcsár Győző halála óta nem vív Szász Emese

A riói olimpia bajnoka egyelőre nem képes megküzdeni 17 esztendő lezárult emlékével, nem fog párbajtőrt.

Pályafutása legnagyobb sikerét érte el Szász-Kovács Emese, amikor a 2016-os riói olimpián aranyérmet szerzett párbajtőrben.

A Vasas sportolóját idén szeptemberben azonban - hasonlóan az egész magyar sportélethez - hatalmas csapás érte: elhunyt az edzője, Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok mester.

"Kitörölhetetlen az elmúlt 17 év" - fogalmazott az M4 sporttelevíziónak Szász-Kovács, hozzátéve, a szépre, a túrákra, a beszélgetéseikre, a jellemére, a mozdulataira mindig emlékezni fog.

Idén pedig már nem lép pástra,

kihagyja az országos bajnokságot (szurkolóként ott lesz) és egy világkupaversenyt is, ezek helyett edzőteremben készül, döntését a Vasassal és a Magyar Vívószövetséggel is egyeztette, mindenben támogatták.

Szász-Kovács Emese egyébként a jövőre is gondolva vívószakboltot nyitott, az üzlet most egy esztendős - derült ki a Blikk által szemlézett beszélgetésből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×