eur:
394.94
usd:
363.25
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Vuhszi, 2018. július 25.Szilágyi Áron a vuhszi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének negyeddöntőjében vívott Magyarország-Németország mérkőzésen 2018. július 25-én. A magyarok bronzérmet nyertek. (MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)
Nyitókép: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

Szilágyi Áron: végre nem mindenhol saját magammal találkozok szembe

Egy jókora teherrel kisebbet visz a vállán Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó a budapesti világbajnokság előtt néhány nappal.

Csütörtök este tértek haza Telkiből két hét után Budapestre a vívó-világbajnokság reménybeli magyar főszereplői, köztük a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, aki - mint az InfoRádióban elmondta - most még vívóklubjában elvégzi az utolsó simításokat, majd a csapat többi tagjával egy fővárosi szállodába költözik, onnan pedig csak a versenyhelyszínekre fog kijárni. A selejtezők után, amiben ő nem szerepel, csütörtökön lép először pástra.

Abban biztos, hogy a BOK Csarnokba fantasztikus környezetet varázsolnak majd a rendezők, és ha elég szurkoló kijön, az a versenyzőknek extra segítség lesz.

A kardcsapat számára a világbajnokság ténye és a budapesti helyszín mellett az is motivációt jelent, hogy ez fontos állomás a tokiói olimpia felé vezető úton.

"Olyannyira, hogy az Európa-bajnokságot, egyes Grand Prix- és világkupaversenyeket is ennek a felkészülésnek rendeltük alá. Nagyon bízom benne, hogy a legjobb formámban fogok tudni versenyezni" - fogalmazott Szilágyi Áron, aki az egyéni felkészülésbe is új elemeket illesztett be, új szakemberekkel is dolgozik, a csapat pedig taktikailag is igyekszik megújulni, illetve az egyes ellenfelekből külön felkészülni.

Szilágyi Áron kicsit eltűnt a reflektorfény elől, s

míg korábban (2013, vb) az arcával tele volt a város, most ezzel a nyomással nem kellett megküzdenie, nem kellett feldolgoznia külön azt, hogy lépten-nyomon saját magával kerül szembe.

"Szeretnék jól teljesíteni, szeretném azt mondani a vb után, hogy jó vívást mutattam a legerősebb ellenfelekkel szemben. Ha dobogóra állhatok egyéniben vagy csapatban, elégedett leszek... bár ezt csak annak fényében lehet majd értékelni, hogy hogyan zárult a világbajnokság" - fogalmazta meg várakozásait Szilágyi Áron.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×