eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjai a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának rendezvényén a fővárosi Larus Étteremben 2018. április 16-án. A klubnapon köszöntötték és tagokká fogadták a váltó tagjait.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nagy terveket szövögetnek a Liu testvérek

Már az újabb sikerekre fókuszálnak az olimpiai bajnok magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók. Az egyéniben világbajnok Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang exkluzív páros interjút adott az InfoRádiónak.

Új szezon kezdődött a Liu testvérek számára, a phjongcshangi téli olimpián szerzett sporttörténelmi magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó-aranyérem után sem csökkent az MTK-s sportolók étvágya.

"Olimpiai bajnokokként utaztunk ki a közelmúlt Világkupa-versenyeire, nagyon jó élmény volt" - értékelt az InfoRádiónak Liu Shaolin Sándor.

"Az egyik legsikeresebb versenyen vagyunk túl most, világcsúcsot tudtunk menni"

- idézte fel a november elejei kanadai világkupa-győzelmet az idősebb Liu fivér. Liu Shaoang hozzátette, nem készültek arra, hogy a valaha volt legjobb idővel győznek a váltóversenyben Calgaryban, de még a győzelemre sem feltétlenül.

A váltó tagjai már most a jövő évi Európa-bajnokságra készülnek, amit a márciusi világbajnokság követ. Egy héten 600 kört korcsolyáznak le edzés gyanánt. "625, pontosabban" - javított Liu Shaolin Sándor. "Ki van írva nekünk minden napra, hogy hogy hány kört kell mennünk, de az is, hogy egy héten mennyit" - ecsetelte. Liu Shaoang szerint rendkívül leterhelő időszakban vannak, edzés végére mindenki rettentően elfárad, de minden egyes alkalommal motiváltan mennek ki a jégre.

Knoch Viktor erre az évre kiszállt a váltóból, de a helyére sem ismeretlen arcok kerültek, hiszen Liuék egy nyolcfős csapattal készülnek együtt a Gyakorló Jégcsarnokban. Liu Shaoang már egy négyéves célt is kitűzött maga elé, hiszen a felnőtt mezőnyben még nem szerzett Európa- és világbajnoki címet, "csupán" olimpián győzött. Liu Shaolin Sándor új taktikákat szeretne kipróbálni öccsével, és igencsak fűti a további sikerek lehetősége.

"Öcsémet hozzá szeretném segíteni ahhoz, amihez ő hozzásegített engem eddig"

- utalt arra, hogy az ő egyéni világbajnoki címéhez bizony Shaoang sokszoros segítségére is szüksége volt. A kisebbik Liu fivérnek minden nap eszébe jut, hogy olimpiai bajnok, gyűrűje és tetoválásai is mindig emlékeztetik erre, és segítik abban, hogy ehhez tartsa magát a mindennapokban.

És hogy mikor pihennek?

"Vasárnapokon igyekszünk pihenni, karácsonykor viszont nem nagyon van erre idő, csak körülbelül másfél nap"

- érzékelteti az élsportolói léttel járó terheket Liu Shaoang. "Az olimpia előtti évben három hét pihenőnk volt összesen. Egyéb években összesen másfél hónapot pihenhetünk" - tette hozzá Liu Shaolin Sándor. A rájuk szakadó "szabadidőt" mozizással vagy utazással töltik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×