eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó átveszi az MTK Örökös Bajnoka címet Deutsch Tamástól, az MTK elnökétől (j) a klub alapításának 130. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2018. november 16-án. Jobbra Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j2, takarásban).
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Deutsch Tamás: az MTK jelenén dolgozunk, de a jövőért tesszük

A klub megalapításának 130. évfordulóját ünnepelte az MTK. Deutsch Tamás elnök az egyesület évszázadokon átívelő történetét méltatta, és arról beszélt, már a jövőn dolgoznak.

Deutsch Tamás, az idén 130 éves MTK elnöke szerint a fővárosi klubot ma is három tényező, a közösség és a sport iránti szeretet, valamint a holnapba vetett hit "röpíti előre". Az egyesület elnöke erről azon a gálaünnepségen beszélt, amelyet a klub megalapításának 130. évfordulója alkalmából rendeztek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

"Van abban valami félelmetes, hogy a 19. század végén kezdődik a klub története, aztán végighúzódik a 20. századon, és már beér a 21. századba is" - mondta az InfoRádióban Deutsch Tamás, aki külön kiemelte azt is, hogy az MTK volt az első olyan régi, és ma is működő sportegyesület, amely a nevében megjelent a magyar szó.

"Az alapító atyák nagyon fontosnak tartották akkor, 1888. november 16-án, hogy Magyar Testgyakorlók Köre legyen a klub elnevezése"

- mondta az elnök, és arról is beszélt, hogy generációk távlatába tekintsenek, ha az MTK jövőjéről van szó: "az MTK jelenén dolgozunk, de mindezt a jövőért tesszük."

A klubelnök emlékeztetett rá, hogy az MTK tavaly Magyarország legeredményesebb egyesülete volt, és erre az idén is jó esélye van. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az MTK hosszú története során túlélte a különböző megpróbáltatásokat, a sportolói által megnyert 35 olimpiai aranyéremmel és 186 világbajnoki címmel pedig még a világ országainak rangsorában is előkelő helyet foglalhatna el az egyesület. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kiemelte, hogy az MTK a 130 éves története során számos változáson és fúzión ment keresztül, de a sportolói által megnyert 88 olimpiai érem, valamint az, hogy a klub 20 sportágban 181 olimpikont adott a magyar sportnak, kimagaslóvá teszi.

Amikor az elnök csak szurkoló

AZ MTK a klub kirakatcsapata, amely jelenleg a labdarúgó NB I-ben a harmadik helyen áll. Az együttes eddigi szerepléséről Deutsch Tamás az InfoRádió kérdésére azt monda, ő csak szurkoló, és nem fertőzte meg az a világszerte terjedő betegség, hogy a klubvezetők úgy érzik, értenek a labdarúgáshoz.

"Én nem vagyok labdarúgó-szakember, MTK-szurkoló vagyok, és most aláírnám, ha a bajnokság végén is ugyanez lenne a csapat helyezése"

- mondta az elnök, és hozzátette, újoncok az élvonalban, s noha inkább az volt a meglepetés, hogy kiestek, és nem az, hogy visszajutottak, de mégis egy újonc csapatnak először arra kell figyelnie, nehogy megismétlődjön az a baki, hogy kiesik.

Deutsch Tamás arra is figyelmeztetett, hogy még 19 mérkőzés, kemény csata vár a csapatra, de most már szeretnék, ha lehetőség lenne a nemzetközi kupaszereplésre is, de nem élnék meg kudarcként, ha nem sikerülne.

"A szezon elején abban bíztunk, hogy bent leszünk az első nyolcban, de most már szeretnénk ott lenni az első hatban.

Szurkolóként ez idáig egy kellemes, sokkal több örömre, mint bánatra okot adó ősz"

- mondta az MTK elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×