eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Glasgow, 2018. augusztus 5.A női 800 méteres gyorsúszásban ezüstérmes Késely Ajna a glasgow-i úszó Európa-bajnokság eredményhirdetésén 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)

Késely Ajnát motiválta, hogy az aranyért kellett úsznia

Két ezüst- és egy bronzérmet nyert Késely Ajna a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. A Kőbánya SC 16 éves úszója ezzel a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője volt.

Két éve Londonban Késely Ajnának még a döntőkért kellett küzdenie, most viszont már a dobogós helyért, sőt az aranyéremért kellett úsznia.

Ez a tudat motiválta az úszót, aki azt is elmesélte az InfoRádiónak, hogy hihetetlen élmény ez számára, amit még mindig nehéz feldolgoznia.

"2014-ben, az első felnőtt világversenyemen még döntőbe sem kerültem, és arról ábrándoztam, hogy egyszer én is szeretnék a dobogóra felkerülni. Most végre sikerült"

- mondta a Kőbánya SC Európa-bajnok úszója. Elmondta azt is, hogy az egész Eb-n nem volt olyan érzése, hogy holtpontra kerülne, csak kicsit mentálisan fáradt el.

Versenyszeretet

Késely Ajna elárulta, az úszás számára egy hobbi, amit nagyon élvez, s a versenyeken meg tudja mutatni, a világnak, hogy a befektetett munka megtérül - ez felspannolja.

"A legjobb érzés megmutatni, hogy ennyi energiát fektettünk ebbe, és ez ki tud jönni. Örülök annak, hogy az évek során látszik a fejlődésem, és évek során egyre jobb és jobb szeretnék lenni"

- tette hozzá Késely Ajna.

Az interjút teljes hosszában meghallgathatják csütörtök este fél 8-tól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×