eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Glasgow, 2018. augusztus 4.Késely Ajna, miután ezüstérmet nyert a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 800 méteres gyorsúszás versenyszámában 2018. augusztus 4-én. (MTI/AP/Darko Bandic)
Nyitókép: Darko Bandic (MTI/AP)

Késely Ajna még mindig nem hiszi el, ami vele történt

Háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok lett október első felében Késely Ajna, de a kőbányai gyorsúszó még mindig nem képes felfogni a sikert.

Késely Ajna még nem tudatosította, hogy Buenos Airesben háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok lett. A Kőbánya SC 17 éves úszója az InfoRádiónak azt mondta: a seregszemle előtt nem gondolta, hogy ilyen teljesítményre lehet képes.

"Annyira hihetetlen élmény volt és annyira jó érzés volt ott lenni, olyan sok élménnyel tértem haza, hogy azt át sem lehet adni" - lelkendezett a tehetséges, már a felnőtt mezőnyben is háromszoros Eb-érmes úszó.

Azt viszont ki tudta emelni, hogy a magyar csapat Argentínában "egy szív, egy dobbanás" volt, hazaérkezve sírva köszöntek el egymástól, hisz többen kiöregednek a juniormezőnyből.

A 200, 400 és 800 méteres gyorsúszás győztese nem tudja megmondani, hogy melyik érem számára a legfényesebb, de még talán azt sem, hogy az elmúlt években melyik sikerére a legbüszkébb.

"Az elsőn, 800 méteren azért izgultam, mert még nem volt ifjúsági olimpiai aranyérmem. A 200 gyors nem az én számom, így azelőtt, bár örömúszás volt, izgatott voltam.

A 400 gyors előtt Egerszegi Krisztina barcelonai olimpián szerzett aranyérmére gondoltam, és mindenképp át akartam élni, hogy milyen egy olimpián három aranyérmet szerezni" - foglalta össze friss élményeit Késely.

Késely Ajna tehát háromszoros ifjúsági olimpiai bajnokként, junior világbajnokként, tizenötszörös ifjúsági Európa-bajnokként hagyja el az utánpótlás-korosztály világát.

A teljes beszélgetést és a Milák Kristóffal készült interjút meghallgathatják a Vegyesúszás magazinban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×