eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Willi Orban magyar válogatottsága bejelentésekor
Nyitókép: MLSZ-Facebook

Willi Orban: része szeretnék lenni a magyar futball jövőjének

Interjút adott a magyar sportnapilapnak a magyar labdarúgó-válogatottnál októbertől számításba vett, korábbi német utánpótlás-válogatott labdarúgó, aki ígéri, újra fog tudni magyarul.

Kisgyermek korában tudott magyarul, ezért reméli, hamarosan interjút is képes lesz adni magyar nyelven Willi Orban, az RB Leipzig magyar válogatottba behívott, a hívásra pedig igent is mondó, lengyel-magyar származású csapatkapitánya. A Nemzeti Sportnak elárulta, nyolc esztendeje, 17 éves korában már fel akarta venni a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (akkor nem reagáltak), de a döntés, hogy felnőttként a magyar válogatottat választja, csak néhány hete ért meg benne.

"Láttam a magyarok Görögország elleni Nemzetek Ligája-találkozóját, és tetszett, ahogyan a csapat tagjai harcoltak a sikerért"

- említette Orban, akire nagy hatással volt az is, hogy Lipcsében nemzeti együttesünk kapusa, Gulácsi Péter a csapattársa, aki csupa jót mesél a magyar közegről, és korábbi pályaedzője, Lőw Zsolt is unszolta, "jó helye lenne a magyaroknál".

Utánpótláskorú játékosként még a német válogatottban szerepelt - kétszer -, de édesanyja származása révén akár lehetett is volna lengyel válogatott is, ám mivel német állampolgár, ez már nem is jöhetett szóba. Szüleivel egyébként németül beszél.

Orban ismeri a magyar futball múltját, a jövőjének pedig "szeretne a része lenni", nem hajtja, hogy a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw a fejéhez kapjon, mit veszített, hogy lemondott róla.

"Nem a német válogatott ellen, hanem a magyar mellett döntöttem"

- tette egyértelművé, többször is nyomatékosítva, hogy meg fog tanulni magyarul.

Willi Orban 1992-ben született, jelenleg a Bundesliga topcsapatában, az RB Leipzigben szerepel belső védőként, csapatkapitányként,

értékét 15 millióra becsüli a Transfermarkt.de.

Bajnokok Ligája- és Európa Liga-tapasztalata is van.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×