eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Willi Orban magyar válogatottsága bejelentésekor
Nyitókép: MLSZ-Facebook

Bemutatkozhat a magyar válogatottban Willi Orban

A magyar apától és lengyel anyától született labdarúgó a német utánpótlás-válogatottban még pályára lépett, a felnőttben azonban már nem, így Gulácsi Péter lipcsei csapattársa csatlakozhat Marco Rossi legújabb keretéhez.

Az RB Leipzig védője, Willi Orban is tagja a magyar labdarúgó-válogatott keretének az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre - jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalán maga a sportoló.

A 25 esztendős labdarúgó édesapja magyar, édesanyja lengyel, így hiába lépett pályára utánpótlás korú játékosként a németeknél (U21, két mérkőzés), a szabályok megengedik, hogy felnőttként válasszon. Ha pályára lép a magyar nemzeti együttesben az októberi mérkőzések egyikén - október 12-én Görögországban vagy három nappal később Észtországban -, akkor Orban "futballmagyar" lesz, más válogatott nemzeti mezét már nem húzhatja magára.

Willi Orban Kaiserslauternban született, jelenleg Gulácsi Péter csapattársa a Lipcsében.

A 186 centis, jobb lábas védő jelenlegi piaci értéke 15 millió euró.

Az őszi válogatott meccsekre egyébként Marco Rosszi szövetségi kapitány más személyi változásokat is előre jelzett, ennek részleteit az MLSZ hétfő délutánra ígéri. Labdarúgó-válogatottunk két forduló után három ponttal áll a 2020-as Eb kvalifikációjának részeként életre hívott Nemzetek Ligája sorozatban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×