INFORÁDIÓ 
2019. július 22. hétfő
Magdolna

wladár sándor

úszás

magyar úszó szövetség

sportágválasztó

Debrecen, 2018. március 7. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, olimpiai bajnok úszó a március 28-31. között megrendezésre kerülő debreceni, 120. úszó országos bajnokság sajtótájékoztatóján Debrecenben 2018. március 7-én. Az elnök bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT). MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Wladár Sándor szakmai terv készítését kérte

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Rengeteg érv van az úszás mellett, és mindenkinek meg kellene tanulnia úszni - mondta az InfoRádiónak Wladár Sándor a Nagy Sportágválasztón. A Magyar Úszó Szövetség elnöke a sportág ikonjainak népszerűségéről, mozgósító szerepéről is beszélt.

Tavaly 97 ezer gyermek tanult meg úszni, de az igazolt versenyzők száma még nem érte el az elvárható szintet – mondta az InfoRádiónak a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Wladár Sándor kifejtette: azt kérte a szakmától, az alelnöktől, a szövetségi kapitányoktól, hogy

készítsenek szakmai tervet, hogyan lehet még több gyereket bevonni.

Fontos lenne, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni. Egyrészt a vízbiztonság miatt is, másrészt az élmény miatt is – közölte az elnök.

„Jó úszni, akár csak lubickolni a strandon, vagy búvárkodni.

Egészséges, rendszerességre, tiszteletre, becsületes küzdelemre nevel”

- emelte ki.

Wladár Sándor szerint azért is fontos, hogy minél többen sportoljanak, mert az elektronikus kütyük, a mozgásszegény életmód rossz irányba viszik a társadalmat.

„Nem beszélni, csinálni kell. Szövetségi feladat is, hogy minél több embert vonjunk be” - emelte ki a sportvezető, aki fontosnak tartja a testnevelő tanárok bevonását. Emellett a létesítményhelyzet, a társak szerepe lehet meghatározó a gyerekek sportágválasztásában, valamint sokakat bevonzhatnak a sztárok, így Hosszú Katinak és Cseh László is.

Emlékeztetett arra, hogy a vízilabdázó olimpiai bajnok Madaras Norbert, valamint az öttusázóként aranyérmes Fábián László is úszóként kezdte. „Nem kell, hogy olimpiai bajnok úszó legyen a gyerekből, csak sportoljon, és aztán más sportágat is választhat” - tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hang

Wladár Sándor
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018