eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a március 28-31. között megrendezésre kerülő debreceni, 120. úszó országos bajnokság sajtótájékoztatója után Debrecenben 2018. március 7-én. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT).
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Sós Csaba: a sportágba áramló sok pénznek negatív hatása is van

Rengeteget fejlődött az elmúlt években a magyar úszósport háttere – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Sós Csaba szövetségi kapitány. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a sportágba áramló sok pénznek negatív hatásai is vannak.

„30-40 évvel ezelőtt kettő – de igazán egy – pólusú volt az úszószövetség” – hangsúlyozta Sós Csaba. Mint mondta Darnyi Tamás versenyzett Széchy Tamás vezetésével, illetve Egerszegi Krisztina edzett Kiss Tamással. Ma már jóval szétszórtabbak a műhelyek: az ország számos városában nevelnek ifi Eb-érmes sportolókat – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Az infrastruktúra az álomszerű” – jelentette ki a sportvezető. A jelenleg tervezett Új városok programoknak köszönhetően további uszodák épülnek, melyek egy része – Sós Csaba szerint – világversenyek helyszínéül is szolgálhat. A szövetségi kapitány azonban kiemelte: a sportág TAO-val meglévő kapcsolata azonban megromlott a máshonnan beérkező pénzek miatt.

„A több pénz ezért prostituáltabbá teszi az embereket”

– fogalmazott Sós Csaba, aki úgy látja, sok esetben a jó megélhetés előrébb való lett, mint a szakmai alázat és a kellő tudás megszerzése.

A sportvezető kiemelte: 10-15 évre biztosítva van az úszósport utánpótlása.

Sós Csaba arról is beszélt, nem érti, hogy Hosszú Katinka miért tért vissza korábbi edzőjéhez, Dave Salóhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×